Főkép2011-ben húsz éves Quimby, hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője. Klubkoncertjei, színházas fellépései egyaránt eseményszámba mennek. Olyan formáció melynek lemezeire, zenéire és  ami legalább ennyire fontos  szövegeire nem lehet nem odafigyelni.

A Quimby két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg – ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el. A zenekar lemezei többpetéjű ikrek – a szülők azonosak, ám az utódok csak részben hasonlítanak egymásra. Ha az érzékek felől közelítünk: lemezről lemezre más ízek, más zamatok, más fűszerezés, némileg más erők, más vektorok – de ugyanaz az érzékenység és energia.

 
Huszadik születésnapját az ország legnagyobb koncertcsarnokában, a Papp László Budapest Sportarénában különleges koncerttel ünnepli a zenekar. A várható programról az alábbi hír olvasható honlapjukon:
„Nem visszatekintős, korszakolós koncert lesz. Nem is a legmenőbb zenészismerősök vendégként való felvonultatásával akarjuk feldíszíteni. De az biztos, a legemlékezetesebb nagykoncertre készülünk. Vegyesen minden korszakból a zenekar kedvencei fognak sorjázni. A ránk legjellemzőbb hangulatok simulnak egymáshoz.”
 
Ismerve az együttes népszerűségét, biztosan teltházas, emlékezetes koncert várható. Aki pedig valamiért lemarad, az vigasztalódhat az ugyancsak ezen a napon megjelenő Instant szeánsz címre elkeresztelt, első Quimby koncertalbummal.
 
Quimby koncert
Papp László Budapest Sportarénában
2011. november 12.

Kezdés: 19:30 óra

Forrás és további információ:
www.eventeam.com
http://www.quimby.hu