FőképAngliában másfél héttel ezelőtt mutatták be John le Carré Árulás című regényének a filmváltozatát (Tinker, Tailor, Soldier, Spy), aminek a sikere annyira lehengerlő, hogy a kritikusok elkezdték latolgatni Gary Oldman esélyét az Oscar-díjra, a filmipar pedig a hetvenkilencéves világhírű regényíró további műveinek a megfilmesítését vette tervbe.

Június elején Anton Corbijn, a világhírű rockzenei fényképész jelentette be, hogy vászonra kívánja vinni le Carré Az üldözött című, 2008-as regényét. A munkálatokat a könyvhöz hűen Hamburgban végzik majd, és előreláthatólag jövő tavasszal kezdődik a forgatás. A forgatókönyvet az ausztrál Andrew Bovell írta, aki 2010-ben a Mel Gibson főszereplésében bemutatott A sötétség határánnal lett ismert. Corbijn legutoljára George Clooney-val dolgozott együtt Az amerikai című filmen 2010-ben. Saját elmondása szerint Az üldözött lesz az utolsó rendezése.

Emellett két további le Carré-regényből várható film a közeljövőben. A mi emberünk című, 2010-es műnek a forgatókönyvén az a Hossein Amini dolgozik, aki a nagysikerű Drive – Gázt! című filmnél is azonos szerepkört töltött be, a 2005-ös A zebra dala című regény átültetéséért pedig Neal Purvis és Rob Wade lesz a felelős, akik az utolsó három James Bond-filmen dolgoztak együtt.

A bejelentések érdekessége, hogy mindegyik filmet az Ink Factory gyártja, ami le Carré két fiának, Stephen és Simon Cromwellnek a tulajdonában van.

Forrás: Agave Könyvek