FőképA különböző zenekarokban, színházakban közel tíz éve együtt dolgozó szerzőpáros, Kováts Kriszta és Szirtes Edina Mókus a filozofikus szöveg tartalmát kívánta megjeleníteni Az Út és Erény könyvének megzenésítésekor.
A költőien megfogalmazott és Weöres Sándor által művészien lefordított világégés, szeletnyi mennyország hangszerelése is a versekben jelen lévő ellentétekre épül. A hangzó árnyalatokat a Ruttka Andrea által kikevert színpadi fények, színek, formák egészítik ki.
A produkció minden pillanatában érvényesül majd Kováts Kriszta hitvallása, amely a Tao Te King olvasása során fogalmazódott meg benne. Ezek szerint ezek örök, alapvető, ugyanakkor nagyon mai gondolatok néhány mondatba sűrítve. Valójában mindannyian valahol ezek szerint élünk, csak esetleg nem tudjuk így megfogalmazni. A feketében mindig benne van a fehér, és a fehérben is mindenütt ott a fekete.

A koncertet 19.00 órai kezdettel a Fesztivál Színházban „Előhang” vezeti be, amelynek során az érdeklődők alaposabban megismerhetik az alkotók elképzeléseit, hitvallását.

Kováts Kriszta: Tao Te King
Zene: Szirtes Edina Mókus
2011. szeptember 24., szombat 20:00
Közreműködik:
Kováts Kriszta – ének, rendezés, Szirtes Edina Mókus – ének, hegedű, zeneszerzés, hangszerelés, Andrejszki Judit – ének, Lantos Zoltán – hegedű, Hegyaljai-Boros Zoltán – brácsa, Kertész Endre – gordonka, Földes Gábor – elekronikus kíséret, zenei effektek, programozás, Ruttka Andrea – festék- és fényanimáció

Helyszín: Fesztivál Színház
Jegyárak: 1700, 2900, 3700 Ft

Forrás és további információ: www.millenaris.hu