FőképMínusz egyediken Geszti, minden mennyiségben, a Rapülők, a Jazz+Az és a legújabb formáció a Gringó Sztár, valamint sok-sok vendég. A nulladikon MR2 Szimfonik, a hazai élvonal és a Magyar Rádió Szimfonikusok előadásában; Kelet-Európa Express, ami megáll a New York-i Klezmaticsnál, a szerb Boban i Marko Markovicnál, a szentpétervári Leningrádnál; és az idei legnagyobb dobásként a 7-szeres grammys szupersztár, Prince. S a többi fesztiválnapon 52 helyszínen napi 200-250 program, ahogy megszokhattuk, a változatos műfajok kavalkádájában, kedvenc fesztiválunkon. Hétfőtől indul a 18 éves, 19. Sziget.

A Hajógyári Sziget 76 hektáros területén 15 nap alatt  6000 ember építette föl a Sziget fesztiválvárost. A Sziget főbb útvonalaira 12 kamionnyi műanyag burkolatot fektettek le, míg a sátrakban 25000 m2 fa burkolattal borították a talajt, mindezeken túl nagyobb igénybevételnek kitett utakon fém „szőnyeget” borítottak le. 180 kamion szállított ki konténereket a rendezvényre, ezek közül 140 db vizes és kazánkonténer, 215 iroda, raktár, öltöző, tároló és egyéb. 25 kamionban kerítés és kordon érkezett, 5 kamion kábelt és kapcsolószekrényt hozott a Hajógyári- szigetre. A folyóvizes konténer-wc-kből 5 centrumot alakítottak ki, ahol minden egyes centrumban 45-50 kivilágított WC lesz, állandó takarító személyzettel, folyamatos takarítással. A mobil WC-vel és a korábban is használt konténer WC-vel valamint az épületekben lévő illemhelyiségekkel együtt idén cca 1500-1600 ülőke áll a látogatók rendelkezésére. Továbbfejlesztették a közvilágítást is: a meglévő és a szervezők által korábban kiépített 3 kilométernyi állandó közvilágítás mellett, csak a fesztivál idejére további több kilométernyi díszkivilágítás segíti az éjszakai tájékozódást.

Nagyobb Nagyszínpad, szuper klotyóval
Méreteiben és küllemében is megváltozik a Sziget legnagyobb helyszíne, a Nagyszínpad. Több mint 30 kamion szállította a Hajógyári szigetre a fesztivál nagyszínpadának építőelemeit és a felszerelendő fény és hangberendezéseket. A küllemében idén teljesen megújuló színpad méreteiben is változik. A változásról a szervezők Prince-től függetlenül döntöttek, azonban Prince kérésére egy tízméteres kifutót is építettek a szervezők a színpad elejére.  Az eredeti tervek szerint két oldalán oldalkifutóval is bővül a Nagyszínpad. Az építmény súlya így meghaladja a 200 tonnát. További változás, hogy a színpad két oldalán lévő kivetítő falat méretében megduplázzák a szervezők, így már kétszer 60 m2-es képernyőn lehet látni a koncerteket. A világítástechnika is egyedülálló ezen a színpadon, ennyi intelligens lámpából álló rendszert sehol máshol szerte hazánkban nem lehet látni. Prince még ezt is megfejeli: egy 96 lámpából álló led-rácsot is berendelt a háttérbe. A megfelelő hangzásra is nagyon ügyelnek a szervezők. A még jobb lefedettség eléréséért idén, a korábbi kettő helyett, már négy delay torony teríti - célzottan - a hangot a nézőtéren és a még tökéletesebb hangzás érdekében, a világ élvonalát képviselő Meyer Sound legújabb fejlesztésű, digitális jelszóró renszerét alkalmazzák a szervezők. A színpadot egyébként Prince produkciós emberei is már megtekintették, s úgy látták, hogy megfelel a 7-szeres Grammy-díjas sztár koncertjéhez.
Luxus kivitelezésű Toi Super VIP toalett konténer is kerül a Nagyszínpad back stage-ébe. A szuper konténer a leírása szerint „5 csillagos környezetet teremt a használóknak.”  Bizonyára nem lehet rossz, ha korábban ezt Madonna és a Pápa is megfelelőnek tartotta. Ez nem is csoda, hiszen a ledes padlóvilágítástól, a lámpás make-up tükrön át cd-s rádió, plazma tv és virágok is találhatók a szuper klotyóban.

A nagyszínpadot Geszti és zenésztársai az Első Emelet, a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Sztár dalaival melegíti be a mínusz egyedik napon, majd másnap, azaz augusztus 9-én jön Prince, és a legnagyobb slágerei. És természetesen utána az öt fesztiválnap, ezen a helyszínen naponta öt külföldi fellépővel. Mások mellett a Pulp, a The  Chemical Brothers, a The Prodigy, a Thirty Seconds to Mars koncetjét élvezhetjük a szép, új Nagyszínpad előtt, mely terület, a nagy érdeklődésre tekintettel, bővül is az idén.

41 országból érkeznek fellépők
Az 52 programhelyszín napi 200-250 programja és a változatos műfajok széles tárháza várja a majd’ 50 országból érkező látogatókat. A többszáz hazai produkció mellett 199 külhoni fellépő színesíti a programot, akik 41 különböző ország kultúráját képviseli a Szigeten.

Herceghez méltó körülmények Prince-nek
Prince fuvarozására légkondis SUV-ot kértek, a legújabb modellből, a zenekart 2 luxusfurgon és egy csomagszállító furgon szolgálja majd ki. Az öltöző berendezése - a kérés szerint - feleljen meg egy 5 csillagos szálloda szobájának, benne fekete bőr fotelekkel, egy fekete bőr dívánnyal, állólámpákkal, asztali lámpákkal, természetesen asztalokkal, lámpás állótükörrel. Legyen benne LCD TV, dvd lejátszó, egy kis hűtő és természetesen szemetes. A csúcsminőségű tv és dvd lejátszó, nameg kifejezetten nagyméretű hangfalak a legfontosabbak, hiszen a teljes koncertjét a - zenekarral együtt – visszanézi és kielemzi. Tehát meglehetősen odafigyel a koncertek minőségére, az amúgy 27 hangszeren tökéletesen játszó művész.
Prince az öltözőjébe nem kért alkoholos italt, javarészt teát illetve ásványvíz áll a listán valamint gyümölcslé, citrom és méz, és némi harapnivaló, apróra felvágott zöldségek humusz mártogatóval. Az öltözőbe virágot is be kell készíteni, legyen liliom, orhidea és fehér rózsa. A vázát ők hozzák. A külön a hercegnek kialakítandó "fogadó szobába" azonban már be kell készíteni egy üveg Crystal Champagne-t, egy üveg merlot-t és egy fehér bort valamint egy üveg limoncello-t (citromlikőr), amivel megkínálhatja a vendégeit.

Szupertorony a Szigeten
Egy tíz emelet magas szupertorony-komplexum monumentális látványa tárul idén a Szigetre érkező látogatók elé a fesztivál központjában. A Vodafone-toronyban Dj programok, mobil játékok, ingyenes internet használat és megannyi más szolgáltatás és látványosság fogadja a „digitális kánaán” vendégeit.
A Sziget jelképe lehet a Vodafone 30 m magas „szupertornya”. A több mint 250 m2-es gigantikus LED-fallal rendelkező Vodafone Torony a hazai fesztiválok történetének valaha épült legmagasabb és leglátványosabb építménye. A Vodafone Torony nem csak a szupergyors 21 Mbit/sec-os mobilinternetet varázsolja a Szigetre, hanem az okostelefonozás szórakoztató lehetőségeit is. Igazi látványosság lesz a minden este megnézhető, több mint 1,5 millió LED diódára komponált „Fénysebességgel a jövőbe” című hang- és fényjáték, amelyet a Kiégő Izzók nemzetközileg elismert vizuális művészcsoport valósít meg. De emellett számos szórakoztató programmal készül a Szigetre a Vodafone, amely a legfejlettebb informatikai eszközök és mobiltelefonos technológiák segítségével a Sziget-lét egy egészen új formáját mutatja be idén augusztusban. A Szupertorony megannyi szolgáltatást nyújt majd: 200 db kiállással ingyenes telefontöltő állomást üzemeltet, de a Vodafone shopban elérhető lesz a mobilcég összes szolgáltatása is, bemutatva a legújabb trendeket. Az Élményterem-Game Zone a mobiljátékok szerelmeseit várja majd, s a Net-Kertben pedig ingyenes internet szolgáltatás 30 laptoppal, 25 táblagéppel és 25 okostelefonnal áll rendelkezésre.
A Torony terasza alatt minden nap - délután 4–től hajnalig - a magyar Dj- élet színe-java pörgeti meg a közönséget.

Deher-meglepetések a Szigeten
A Sziget fesztivál söreként a Dreher Európa legnagyobb szabadtéri könnyűzenei és kulturális rendezvényén az idén is egyedi helyszíneken, izgalmas programokkal és kiváló minőségű sörrel várja a fesztivál résztvevőit. A Dreher nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a lehető legjobban kiszolgálja a koncertre járók igényeit, ezért a Nagyszínpaddal szemben elhelyezkedő Dreher Pubban egy innovatív gyorscsapoló berendezést helyeztek el, hogy a zenerajongók minél gyorsabban olthassák a szomjukat.
Mindemellett a tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idén is megnyit a Sziget legexkluzívabb sörözője, a Dreher in the Sky, ahol a "szigetelőknek" felejthetetlen élményben lehet részük, hiszen 50 méter magasban kortyolgathatják a Drehert, fent pedig eléjük tárul a Sziget, valamint Budapest panorámája.
E különleges élmény kipróbálása minden sörrajongónak kötelező!

Zajstop
A Sziget – az előző évekhez hasonlóan - komoly hangsúlyt fordít arra, hogy minél kevesebb zajterhelést okozzon a környező lakóknak. Az már ismert, hogy korábbi gyakorlat szerint a szabadtéri színpadokon 23-órakor befejezik a koncerteket és ezután hangszigetelt sátrakban folytatják a programot, és természetesen hangszigetelő sátrakban éjszaka is működő programhelyszínek hangszintbe állításához idén is lesz hangpróba. Most is, a rendezvény alatt végig hangméréseket végeztenek a szervezők a Duna mindkét oldalán. Korábbi években már bevált, ezért idén is alkalmazzák azokat a zajlimitáló technikai eszközöket, melyek a hangberendezésekre kötve, emberi közreműködés nélkül, automatikusan lehalkítják a hangot, ha valaki megpróbálná túllépni a megengedett tartományba beállított hangerőt. Ezeket minden jelentős, éjszaka is működő programhelyszínen és a hangosabb vendéglátó egységeknél is fel lesznek szerelve. Szintén a korábbi évek tapasztalatai alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket az új fejleszésű anyagból készült zajszigetelő fal, mely a korábbinál nagyobb hatásfokkal képes a zajokat tompítani. Mindemellett a programsátrak némelyikében akusztikai terelőelemeket szerelnek fel, mely tompítja a sátrakból kiáramló zajokat.

Fő az egészség!...és a biztonság
A Szigeten 400 fős egészségügyi szolgálat látja el feladatát, köztük az ambulancián 16 orvos, 50 nővér, 12 fős motoros- és 110 fős gyalogos járőr, ápolók és betegkísérők valamint 1 rohamkocsi, 4 esetkocsi és 2 mentőkocsi. (Ez egy közepes magyar város egészségügyi intézményi személyzetének, a mentőszolgálat pedig egy nagyobb magyar város mentőközpontjának felel meg). A Szigeten lesz természetesen gyógyszertár is, azonban a szervezők kérik, hogy azok a szigetlátogatók, akik betegségük okán folyamatosan gyógyszert szednek, hozzák magukkal saját gyógyszerüket, melynek tárolását az egészségügyi bázison megoldják.
Az idei Szigeten a rendőrség emberein túl, 1500 biztonsági őr, valamint több száz jegyellenőr és belső forgalom irányító segíti a rendfenntartást. Idén is érkeznek angol, francia, német és holland rendőrök. A szigeten rendőrörs működik 24 órás szolgálattal, többnyelvű tolmácsokkal. Az útlevelekkel esetlegesen felmerülő problémákat ugyanitt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalmunkatársai orvosolják. A rendezvény megkezdése előtt megtörtént a teljes körű átvizsgálása a területnek. A beléptetésnél szakszerű csomagátvizsgálás történik, amihez kiegészítésként, gyanú esetén rendelkezésre állnak képzett drog és bombakereső kutyák, csomagátvilágító gép és detektoros beléptető kapuk. Mindezen túl is folyamatos a tűzszerész ügyelet minden beléptetőpontnál.

Zsíroskenyérháztól a Costes étteremig
A multikulturalitás mellett a gasztronómiai sokszínűség is jellemzi a Szigetet. A már megszokott nemzetközi konyhák, az indiai, kínai, erdélyi, thai és görög ízek mellett 5 főttkukoricás, 5 lángosos, 5 pizzás, 5 kenyérlángosos, 3 óriáspalacsintás, 4 bio- illetve vegakonyhás, és 9 hottogos várja az éhezőket. Természetesen hurka, kolbász, sonka, grillnyárs, sült zöldségek és sült húsok is ott vannak a menükártyán. S hogy az ételekre ne szomjazzunk: 81 pub, 15 boros, 4 pálinkaház és megannyi sörlelőhely található a fesztiválon. A szervezők idén bevezették a csak a tizennyolc év felettieket illető megkülönböztető karszalagot, hogy a vendéglátósok láthassák, kik fogyszthatnak alkoholt a Szigeten. De ezzel nincs vége a kulináris kalandozásoknak. Izgalmas ízek, így például a sokácbab és pljeskavica mellett különböző halételeket is talál az éhes fesztiválozó: tintahal, ponty, hekk, nameg rák és békacomb is ott a listán, izesen elkészítve, s lesz halászlé szegediesen. A VIP szektorban pedig ott Óbuda legjobb étterme a Pastrami és Magyarország első Michelin csillagos étterme, a Costes, ami a VIP közönség kiszolgálásán túl a Nagyszínpad nemzetközi sztárjait is eteti. És persze lesz a szigeten több ABC, zöldség- és gyümölcsárus, pékség, a teljesség kedvéért.
Minden évben több ezer francia és olasz fesztiválozó jár vissza a Szigetre. Ezért 19 éves fennállása óta először a Sziget szervezői úgy döntöttek, külön kempinggel, olasz és francia étteremmel is kényeztetik az itáliai és frankofon vendékeiket. Így például A Világzenei Nagyszínpaddal szemben felépített French Camping és a RESTRO egyszerre lesz tehát a szigetelő franciák és a nemrég UNESCO védelem alá helyezett francia gasztronómia központja. Helyben a Cake Shop megálmodója és íz-felelőse, Sallay Fanni kezeskedik a magas gasztronómiai színvonalért. Minden reggel élvezhetjük az eredeti alapanyagból, frissen kisütött baguette-szendvicseket, az igazi illatos croissant-okat és különböző péksüteményeket, csakúgy, mint a quiche-eket és az összeválogatható salátákat. Napközben két melegételes specialitás és számtalan testet-lelket gyönyörködtető francia sütemény, mousse és sorbet teszi egyedülállóvá és kiemelkedővé a kínálatot. A Pastisról, a minőségi kávéról, a frissen facsart gyümölcslevekről és a koktélok széles választékáról nem is beszélve...
A kemping kerítése kiállítóhelyül is szolgál: Barakonyi Szabolcs André Kertész-ösztöndíjas fotóművész válogatott a szintén ösztöndíjas Benkő Imre párizsi fotói közül. Miközben a camping lakói számára belül a Sziget 18 éves történetét elevenítik fel Benkő fekete-fehér, érzékeny képei a hőskortól egészen napjainkig.

A METRO Kereskedelmi Kft. az idei fesztivál szezonban lett a Sziget Szervezőiroda élelmiszer beszállítói partnere. A METRO több mint 20 000 cikkből álló teljes kínálata így a Sziget büféseinek és csaposainak a helyszínen is rendelkezésére áll, hiszen a nagykereskedelmi lánc területi képviselőinél a fesztivál idején 0-24 óráig leadhatják rendeléseiket, amit a lehető leggyorsabban kiszállítanak. A cég higiéniai rendszere és a HACCP teljes körű betartása jó alapot kínál minden partnernek, hogy megfeleljen az élelmiszerbiztonsági előírásoknak.

Új és megújuló helyszínek a Szigeten
Megújul idén a kemény zenét kedvelők helyszíne. A korábbi sátor helyett egy nagyszínpadot kap a műfaj. A Rock-Metál Nagyszínpad programja befejeztével nem ér véget a metálbuli. Új helyszíne a Szigetnek a Rock-Metál Ketrec, ahol egész éjszaka szól majd a keményzene, szakavatott Dj-k közreműködésével.
Új megasátrat kapott a party nagyhelyszín, a Burn Party Aréna. A rutinból közlekedőket pedig meglepetés is érheti a Szigeten, ugyanis helyet cserélt az A38 és az új Rock Metál helyszín, illetve a Medúza - Roma - Magic Mirror helyszín.

Európa Színpad
A Sziget új, szabadtéri színpadán Európa több országából érkeznek jobbnál jobb és hazájukban már nagy ismertségnek örvendő zenekarok. Biztosan fellép a Go Back To The Zoo Hollandiából, a Triggerfinger és a Wallace Vanborn Belgiumból, a Verdena Olaszországból, a Söhne Mannheims Németországból, az Ismo Alanko & Teho Finnországból, a For a Minor Reflection Izlandról, az Elvis Jackson Szlovéniából, a Puding Pani Elvisovej Szlovákiából, a Skyline Csehországból, a Mitch & Mitch Lengyelországból, a Gravity Co. Bulgáriából, a Francis International Airport Ausztriából és a The Mono Jacks Romániából.
A Sziget nemzetközi tehetségkutatójának győztesei szintén itt lépnek fel a nulladik napon.

Kelet Európai Vurstli
Azok a fiatalok, akik szerte Európából, sőt azon túlról is érkeznek Budapestre, hogy egy nagy buli részesei legyenek, már olyan korban nőhettek fel, amikor Európa keleti vagy nyugati felén élni földrajzi adottság csupán. Nekik az a természetes, hogy nincsenek határok, hogy szabadon utazhatnak, tanulhatnak, barátkozhatnak. A Közép-Kelet-Európa Vurstli arra vállalkozik, hogy megmutassa nekik azt a világot és azt a mára egyre értelmetlenebbé és szürreálisabbá váló viszonyrendszert, amiben szüleik és nagyszüleik még mindennapjaikat élték. A Karzat Színház beavató színháza - Pál Kálmán rendezésében - cseh, lengyel, szlovák és szlovén vándortársulatok bevonásával a 60-as évek világát idézi meg egy államosított vidámpark keretei között. Az alkalmi társulat egész Közép-Kelet-Európa vásári mutatványosait, a szocializmusban röghöz kötött, beszabályozott, útjaiktól megfosztott utazó szabad lelkeit mutatja be. Vurstlijuk egy hatvanas évek nosztalgiájával átitatott időutazás.

Sziget Paradise & Lassúzós Sátor  - Adj teret érzéseidnek!
Ez az új helyszín az emberről szól, sőt az emberekről, viszonyaikról és lehetőségeikről, amikkel ezeket a viszonyokat megtölthetik. A helyszínen megpróbáljuk a szerelemet és a boldogság középpontba helyezni. Ezeknek az érzéseknek az élménye mindenkiben más, a Sziget Paradiseban emberek megpróbálják megteremteni azt a közeget, ahol lehetőség van ezeket az egyéni élményeket felfedezni, megélni valós időben, a jelenben és igyekezni átadni társainknak nem csak egy virtuális szférában. A békés, árnyékos Paradise lugasokban, a pihenésen és ismerkedésen túl sok mindent meg is tudhatunk az emberi kapcsolatokról, a szeretet és a szenvedély testi és lelki vonatkozásairól és azok kultúrtörténeti érdekességeiről.

KuZó
Izgalmas, elgondolkodtató, vicces, valamint társadalmi kérdéseket feszegető képzőművészeti installációkat felvonultató KUltúrZÓna, európai és dél-amerikai művészek tolmácsolásában.

Hello Wood a Szigeten
Vajon mire elegendő 10 km fenyőléc? 3 km maradék újságpapír. Hulladék? Milyen fikciós történet barkácsolható egy falu mindennapi életéből? A “Hello Wood” fesztivál projekt fő eleme egy nemzetközi interdiszciplináris építészeti, tipográfiai és filmművészeti alkotótábor, mely célja, hogy az alkotóművészet, fenntartható építészet és design témakörét színvonalas, kreatív, figyelemfelkeltő és szerethető módon jutassa el egy széles közönségnek.
A MOME line – design műhely az Újirány Építészirodával összefogva tavaly hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezte meg a magyar Wood Fesztivált, ahol a résztvevő csapatok egy-egy kilométer 4x4 cm keresztmetszetű fenyőlécből hoztak létre építészeti és képzőművészeti szempontból egyaránt izgalmas szobrokat és installációkat. Idén ismét kemény fába vágták a fejszéjüket: 50 diák, 12 egyetem, 3 workshop, 10 km fenyőléc, 3 km újságpapír, 3 rövidfilm. Megkötés nincs, gondolatainknak csak a rendelkezésre álló egy hét szab határt. A kiállításon a workshopon elkészült faépítészeti installációk, tipográfiai kísérletek és rövidfilmek kerülnek bemutatásra. Hogy mit is fogunk látni, azt pillanatnyilag még senki sem tudja, de az biztos, hogy a monumentális installációk minden érdeklődőt izgalmas élménnyel fognak megajándékozni.

KaleidoAct
Underwater mirage című előadása az első, óriás kaleidoszkópban játszódó, tárgy - és mozgásszínházi produkció. Az optikai illúziót, Op Art-ot, formatervezést és előadóművészetet ötvöző előadás, művészetileg és látványilag is úttörő. A kaleidoszkóp egyedi adottságaira tervezett, mozgással, tánccal, báb-, fény- és árnyjátékkal színezett előadás a nézőt egy látomás szerű, magával ragadó élmény megtekintésére csábítja.
A “víz alatti délibáb” egy a valóság és illúzió határát folyamatosan elmosó játék, melyet mélytengeri élőlények formája, mozgása, fényei, valamint Ernst Haeckel (német tudós, kutató és képzőművész) kaleidoszkópikus élőlényekenyet ábrázoló szecessiós rajzai inspiráltak. Fantázia valamint tér - és valóságérzék próba a köbön.

Innovatív fesztivál
Az immár nagykorúvá serdült Sziget a nemzetközi fesztiválpiac fősodrába tartozik, a legfontosabb fórumok, meghatározó médiumok sorolják a legjobbak közé. S nem csak a műfaji sokszínűség, a szolgáltatások minősége és a speciális “Sziget-feeling” az, ami kiemelkedővé teszi. A Sziget példamutató az innováció terén is.
A Szigeten 34 feltöltő ponton lehet a Metapay Fesztiválkártyára feltölteni a kívánt összeget és 1200 terminálon keresztül zajlik a fizetés. 200 pénztáros és 60 hosztesz segít a Metapay Fesztiválkártya használatában. A háttérben rajtuk kívül még 40 ember munkája támogatja a készpénzmentes fizetés lebonyolítását.  A Metapay Fesztiválkártya egyedülálló megoldás a világon, hiszen a Szigeten megszokott nagyszámú látogatót korábban még sehol nem szolgáltak ki készpénzmentes fizetést lehetővé tevő kártyával. Magyar IT és marketing szakemberek alakították ki azt a világon teljesen egyedülálló szoftveres és szolgáltatási hátteret, amely rendkívül gyors fizetést tesz lehetővé. Több százezer látogató, összességében több millió tranzakciója folyamatosan, szinte pillanatok alatt – átlagban 2 és 4 másodperc között – valósul meg.  A Metapay Fesztiválkártya szolgáltatás megvalósítására a Sziget teremtette meg az alkalmat, a MasterCard pedig szponzori támogatásával segítette annak létrejöttét. 
A Szigeten még egy innovatív megoldást is bemutat: a Vodafone-Metapay közösen fejlesztett NFC-s mobil telefonját, amely a kártyás fizető terminálokon teszi lehetővé a mobillal való fizetést - egyelőre kísérleti jelleggel.
És itt még nincs vége a sornak. Ketyeg a Szigeten a Fesztiválóra is. A Fesztiválóra érintésmentes (NFC) technológiával készült, nem más tehát, mint egy feltölthető Fesztiválkártya tudása egy – a Sziget arculatára szabott -  limitált kiadású, trendi órába építve. A tulajdonosa fesztivál területén mindenhol fizethet vele egyetlen érintéssel ugyanúgy, mint a Fesztiválkártyával – ekkor a hagyományos bankkártyaterminálokhoz hasonló terminálon nemcsak a vásárlás összege, de az órán megmaradó egyenleg is megjelenik. Az órához 7.990 Ft-os áron lehet a Szigeten hozzájutni.
És idén is lehet percalapú fesztiváljegyet vásárolni mobiltelefonnal. Tehát aki csak egy-két kedvenc zenekarát kívánja meghallgatni, nem kell napijegyet váltania, csupán mobiljával egy sms-sel aktiválni a percalapú Szigetjegyet, amit távozáskor leállíthat. A percalapú fizetést mindhárom szolgáltató támogatja.

Forrás: Sziget