Főkép A szokatlanul világos borítóval és címmel megjelent új Marvel kiadvány egy rendhagyó és különleges történetet rejt a már megszokott színvonalon, vagyis tetszetős kivitelezésben. A Pókember-történeteken edződött Mark Millar újabb nagy ívű és sokkoló, izgalmas történetet eszelt ki, amihez Steve McNiven részletekben gazdag képei társulnak.

Egy számos ártatlan áldozatot szedő, balul elsült akció után, a közvélemény nyomására az amerikai kormány új regisztrációs törvényt vezet be, amivel az ellenőrzése alá hajtja és szervezett keretek közé szorítja a szuperhősök tevékenységét. A hősök közül többen nem hajlandóak leleplezni valódi személyiségüket és elfogadni a kormány beleszólását, ami polgárháborút robbant ki, így a kormány alkalmazásába lépett hősöknek immár a rendszer ellen lázadó társaikat és barátaikat is üldözniük kell. Az Új Bosszú Angyalai két táborra szakadnak, akárcsak a Marvel univerzum többi szuperhőse, és bár folyamatosan változik a két tábor, a harc mégis a jó oldalon álló hősök közt zajlik. A számos ismert és kevésbé népszerű karaktert felvonultató háborút a törvény oldalán Vasember vezeti a Fantasztikus Négyes, Pókember, Amazon, Thor és sok más hős segítségével, míg az ellenállók élére Amerika Kapitány áll, oldalán Fenegyerekkel, Luke Cage-dszel, Rozsomákkal, Herkulessel és a többiekkel. A hajtóvadászat egy grandiózus összecsapásban csúcsosodik ki, a tragikus végkimenetelű véres ütközet pedig tovább fokozza az izgalmakat a folytatáshoz.
 
A kiadvány érdekessége a nyilvánvalóan szokatlan történet mellett annak képi világa: az eltúlzott arányú karakterábrázolás és a látványos színárnyalatok ezúttal emberibb, természetesebb vonásokkal egészülnek ki és mintha a környezetre és az apró részletek megrajzolására is még több hangsúlyt fektettek volna. Ez persze nem feltétlenül függ össze a sztorival, vagyis nem az követeli meg, de mindenképp növeli az értékét a már megszokott színvonalas, minőségi és tartalmas kiadványnak. A könyvbe egy Fantasztikus Négyes-kiadványból származó történet is beékelődött, ami kissé eltér ugyan a többitől mind képi megoldásaiban, mind pedig hangulatát tekintve, mégsem annyira idegen a többitől.