FőképFélve vettem a kezembe Tabáni István lemezét, mert nem tudtam, mire számíthatok: valami popos, musicales dolgot vártam, félig meg is kaptam, azonban inkább az előbbi irányvonal jellemzi a korongot.

A lemez a címadó dallal kezdődik, amit sokan ismerhetnek már a rádiókból. Hangzásában tipikusan fülbemászó, kicsit musicales beütésű nóta, aminek témája a szerelem.
A „Te vagy a minden” hasonló gondolatokat tartalmaz, mint a „Gyönyörű szép”. Kellemes kis dal, aki ismeri és szereti Rakonczai Viktor stílusát és munkáját, annak nyilvánvalóan tetszeni fog, tagadhatatlan, hogy az ő keze munkája is benne van a dalban.

Alig vártam, hogy meghallgassam azt a két szerzeményt, melyeknek szövegét maga Tabáni István írta. A „Repülj hát” és „Nem lesz már” mind zeneileg, mind pedig szövegüket tekintve is teljesen illeszkednek a lemez stílusához.
István bebizonyította, hogy az éneklés mellett a szövegíráshoz is ért. Természetesen ne várjunk tőle többet, mint amit már megszokhattunk: kellemes hangulatú, lírai dalok, agyoncsépelt mondanivalóval. Bár, miről is írhatna egy kezdő szövegíró, ha nem a szerelemről, ez az a téma, amire mindig lesz vevő.
 
„Álmos reggel”. Érdekes, mondhatni fura zenével kezdődik a dal. Mondanivalóját tekintve inkább életrajzi vonásokat véltem felfedezni benne, mintha saját életének apróbb részleteit osztaná meg velünk. A vége természetesen mindig ugyanaz: a sok szenvedés után rátalál a szerelem. Ennél több bőrt már nem is húzhattak volna le a témáról.
 
Két feldolgozás is felkerült a lemezre. Az egyik Demjén Ferenc „A szabadság vándorai”, a másik pedig a Bikini „Olcsó vigasz” című dala. Tabáni István a maga szerény módján és sajátos stílusában adja elő mindkét nótát.

Az album elkészítésében olyan előadók és zeneszerzők működtek közre, mint Rakonczai Viktor, Dandó Zoltán és Rácz Gergő.

 
Engem nem igazán fogott meg a lemez, nekem túlságosan csöpögős. Ennyi szerelmes dalt még soha nem hallottam egymás után. Vártam volna, hogy István egy másik oldalát is megmutatja nekünk, ha már saját dalok is kerültek a lemezre. Reméljük, legközelebb már sor kerül erre is. 
 
Előadó:
Tabáni István – ének
 
A lemezen elhangzó dalok listája:
1. Gyönyörű szép
2. A szabadság vándorai
3. Olcsó vigasz
4. Bárhol
5. Te vagy a minden
6. Repülj hát
7. Száz
8. Álmos reggel
9. Tűz
10. Nem lesz már
 
Diszkográfia:
Ments meg! (2010)
Gyönyörű szép (2010)