FőképArról nincs információm, hogy miként találtak egymásra a világ egymástól távol eső pontjain élő muzsikusok, de tény, hogy a közelmúltban elkészítette bemutatkozó albumát a svéd Magnus Karlsson-t, az amerikai Herb Eimerman-t és az ausztrál Joe Algeri-t soraiban tudó The Britannicas névre hallgató formáció.
A trió az együttes nevét adta debütáló korongjának, ami nem a megszokott forgatókönyv szerint készült, ugyanis a repertoárt nem a viszonylag gyors ismertséget és sikert biztosító örökzöldekkel töltötték meg, hanem saját dalokból építkeztek.

A zenekar által képviselt stílust nem egyszerű meghatározni (saját magukat „nemzetközi pop” címkével illetik). A felvételek ismeretében számomra úgy tűnik, a muzsikusok még az „útkeresés fázisában” vannak, ugyanis a pop műfaj több szegmensében is tesztelgetik magukat.
Ennek megfelelően kapunk tőlük klasszikus értelemben vett popzenét (Those Good Vibrations) éppúgy, mint garázs rockot (The Girl From Malasana), power pop-ot (Baby Say Yeah Yeah), amerikai folkot(!) (Blue Sky Grey) és pszichadelikus rockot (The Other Side).

Ebből a svédasztalszerű tálalásból maximum megtippelni tudnám, hogy a jövőben milyen irányt vesz a zenekar „hajója”. Érzésem szerint a keményebb vonal, a garázs rock és a power pop áll a legközelebb a trióhoz, ezért leginkább ebben az irányban kellene továbblépniük.

Néhány külföldi zenekritikus három együttest lát feltámadni a The Britannicas-ban: a Beatles-t, a Byrds-öt és a Beach Boys-t. Nekem az album többszöri meghallgatása után sem jött át ez a feeling, de ez egyáltalán nem baj, hiszen számomra sokkal értékesebb, ha egy formációnak van saját arculata és nem megbélyegezve ténykedik, mondván ez pont olyan, mint XY.
 
Összességében azt mondhatom, hogy érdekesen kezdett a trió, és hallgatható-élvezhető produkciót készítettek, de jól körvonalazhatóan ott lebeg felettük a kérdőjel: hogyan tovább?
 
Az együttes tagjai:
Magnus Karlsson – gitár és ének
Herb Eimerman – basszusgitár és ének
Joe Algeri – dobok és ének

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Those Good Vibrations
2. Baby Say Yeah Yeah
3. Friday Night Alright (Come Out And Play)
4. The Girl From Malasana
5. One Of These Nights
6. Don’t Go Back
7. Stara
8. Ordinary Day
9. Good Luck
10. Blue Sky Grey
11. Love Trap
12. The Other Side
 
Diszkográfia:
The Britannicas (2010)