Főkép„Elveszíthetsz mindent, mit pénzért megvehetsz / Nincs baj, míg a zene megmarad neked” – kezdi Cserháti Zsuzsa a „Rázd meg, baby” című dalt.

Visszatekintve pontosan látni e sorokban rejlő iróniát, hiszen tudjuk, hogy az énekesnő ekkoriban már ismét súlyos depresszióban szenvedett (legalábbis küszöbön állt az újabb lelki összeromlás), és csupán egy esztendőnek kellett eltelnie a számot tartalmazó Add a kezed album megjelenése után, mielőtt végleg távozott közülünk a hányatott sorsú, elmondása szerint szakmai féltékenységtől megkeseredett, rendkívüli tehetséggel megáldott előadó.
 
Jóllehet legnagyobb sikereit édeskés popslágerekkel érte el, mint amilyen a „Kicsi, gyere velem rózsát szedni” és az „Édes kisfiam”, és biztosan sokan emlékeznek még a „Különös szilveszter” című, funkys Generál-dalra is Cserháti előadásában, a Sony mégis az énekesnő életében megjelent két utolsó lemezt választotta ki, hogy egybecsomagolva újra kiadja azokat – és nyilvánvalóan nem véletlenül.
 
Egy fél percet sem kell várni, hogy a Várj! azonos című lemezindító dala bizonyítsa, Cserháti Zsuzsa képzett jazz-énekes, aki érzelmek és színek garmadát képes belevinni az általa előadott számokba.
Ugyanakkor hallhatunk könnyed, felhőtlen, latinos játszadozást (Latin vér) és megható, csengő-bongó ünnepi éneket is (Karácsonyi dal), a lemez egészét mégis az alapvetően fekete amerikai soul, rhythm and blues és tradicionális jazz hangulata határozza meg.
 
Ami összeköti a múltat és a jövőt az akkori, ezredfordulós jelennel, az a „Száguldás, Porsche, Szerelem”, ami 1984-ben – eredetileg Horváth Charlie közreműködésével – a Szálka hal nélkül című film főcímdalaként vált slágerré, ezúttal azonban lassabban és jazzesebb felfogásban hangzik el, hogy az Add a kezed albumon ismét egy tempósabb, funkysabb verzióját élvezhessük.
 
Ez utóbbi, 2002-es korongról több szám felkerült a slágerlistákra, és sokan úgy gondolták, a nyolcvanas években derékba tört karrier végre újra felívelhet, és Cserháti Zsuzsa megkaphatja azt az elismerést, amely mindig is megillette volna őt.
A „Fáj még (de túl kell, hogy éljem)!”, a „Tiltottak tőled” vagy az „Egy elfelejtett dal” voltaképp be is váltották a hozzájuk fűzött reményeket, és nem kevés ember emlékezetében megmaradtak jó ideig, ám késő volt már; nem született új album ezután, Cserháti Zsuzsából sosem lett igazi sztár.
 
Ennyi azért velünk maradt, és ez az egyben kiadott két korong, e két remekül megírt és jó érzékkel kidolgozott anyag még sokáig szórakoztathatja a popzene fogalmát tágabban értelmező, igényesebb közönséget.
 
Előadók:
Cserháti Zsuzsa – ének
 
Közreműködők:
Czomba Imre – billentyűs hangszerek, Hammond, vokál
Auguszt Bárió – billentyűs hangszerek, vokál
Závodi Gábor – billentyűs hangszerek, vokál
Menyhárt János – gitár, vokál
Kerekes Ali – gitár
Mákó Miklós – trombita
Csepregi Gyula – szaxofon
Fehér Adrienn – vokál
Jónás Andrea – vokál
 
A lemezen elhangzó számok listája:
Várj!
1. Várj!
2. Megint utolér (Lakkcipő)
3. Játszd újra el
4. Latin vér
5. Balatoni emlék
6. Karácsonyi dal
7. Száguldás, Porsche, Szerelem
8. Ne kérdezz
9. Zene kell
10. Mit adnék? (Hiányzol)
11. Soha nem láttalak még
 
Add a kezed
1. Fáj még (de túl kell hogy éljem)!
2. Szoríts a két karodba
3. Tiltottak tőled
4. Csak a szívemet adom
5. Egy elfelejtett dal
6. Szerettél egy lányt
7. Vasárnap délután
8. Várj még, kishúgom
9. Rázd meg, baby
10. Add a kezed
11.Száguldás, Porsche, Szerelem
 
Diszkográfia:
Cserháti Zsuzsa (1978)
Többé nincs megállás (1981)
Édes kisfiam (1992)
Rácsaim ledőltek már (1992)
Hamu és gyémánt (1996)
Kicsi, gyere velem rózsát szedni (1997)
Mennyit ér egy nő? (1997)
Koncert (1998) – koncert
Adj még a tűzből (1999)
Várj! (2000)
Add a kezed (2002)
Életem zenéje (2003) – válogatás
Azért születtem (2004) – archív
Elszáll a kék madár (2009) – válogatás