Főkép Ismét egy gyönyörű virágtündéres könyv az Egmont Kiadótól, melyet kivétel nélkül mindenki lélegzetvisszafojtva, óvatosan, szinte simogatva érint meg, nézeget, és ami észrevétlenül, pillanatok alatt repít el a tündérek – valóban csak? – képzeletbeli világába.
 
Mit számít egy gyermeknek, hogy még nem ismeri a betűk világát, nem tud olvasni? Semmit! Forgatja, játszik vele, élvezi!
A csodálatos rajzokkal a tündérek életre kelnek, s így nemcsak az elsőre láthatatlan, vagy éppen látható virágtündérek, de a gyermekek fantáziája is szárnyra kap! A határtalan képzelet segít nekik meglátni, megismerni a felnőttként legtöbbször már elveszített apró dolgok rejtett szépségeit, örömeit.
 
Hihetetlen, hogy hogyan tudnak azonosulni képzeletbeli barátaikkal, ezáltal mennyivel többet látnak a mesekönyvek oldalain idősebb testvéreiknél, szüleiknél vagy bármelyik felnőttnél. Erre ismét kislányom döbbentett rá, észrevéve olyan rejtett kisebb árnyként megbúvó tündéreket is, illetve apróbb csodákat, melyek felett én könnyedén tovasiklottam.
 
A mesekönyv bepillantást enged a virágtündérek életébe, elárulva nekünk mennyire szeretik a bálokat, az éjszakai pizsamás bulikat, hogy milyen segítőkészek, jólelkűek, boldogok, és legfőképpen mi ragyogásuk titka! Láthatjuk szirmokból készült ruhácskáikat, gondoskodásukat a tündérbabák, vagy éppen szomorú társaik körül.
 
A könyv tanulságos sorai segítenek a gyerekeknek a barátok, barátságok megismerésében és arra buzdít minden kis tündért, hogy ők is viselkedjenek hasonlóképpen virágtündér barátaikhoz.  
 
A kiadvány már megjelenésében is rendkívüli: keményfedeles különleges borítója puha; színei barátságosak, hívogatóak, melegséget árasztanak; a kisebb és nagyobb ezüst csillagok, csillámporok pedig varázslatot sejtetnek.
A betűk összevisszasága még jobban elhiteti mindenkivel, igazi tündérek írták a sorokat, vagy legalábbis olyan valaki, aki már találkozott velük.

A könyvben látható egy nagy pókháló is, melytől általában nem csak a kisebbek irtóznak; mégis, a tündérekkel és vízcseppekkel teli háló szépsége vonzza a tekintetet.
Emellett a kötet számtalan rejtett meglepetést tartogat kicsiny olvasóinak: szinte majd minden oldalon megbújik egy ajándék, egy varázspálca, egy karperec, nyaklánc, tiara vagy éppen egy mesés tündérszárny, melyek felvételével kislányom is könnyedén változott át álomszép virágtündérré.