Főkép

Befejeződött az ekultura.hu és a Lazi Könyvkiadó közös nyereményjátéka. A helyes megfejtők közül az alábbi játékosoknak volt szerencséje.

Molnár Sándor (Budapest)
Tóth Tibor

Gratulálunk! A nyeremény átvételét e-mailban egyeztetjük.


A helyes megfejtések:

1. Az alábbi Lazi Könyvkiadó által kiadott könyvek közül melyikben szerepelnek erdélyi magyar írók történelmi elbeszélései?
c. Szemünk fénye: Erdély
 
2. Bár Tormay Cécile soha nem volt férjnél, mégis sokat tudóan, ugyanakkor magával ragadóan írt a szerelemről és az asszonyi sorsról. A Lazi Könyvkiadó által kiadott kötetek közül melyik gyűjteményben szerepelnek ilyen témájú elbeszélései?
a. Találkozás alkonyatkor
 
3. Vajon melyik Lazi Könyvkiadó által kiadott kötet hátsó borítóján olvasható a következő szöveg: „Nevettető kalandok, ízes székely nyelvjárás, hatásos nyelvi fordulatok, lebilincselő tájleírások, néhol balladás hangvétel jellemzik az elbeszélésfüzért…”
c. Nyirő József: Uz Bence
 
4. A Lazi Könyvkiadó előszeretettel ad ki vadásztörténeteket. Az alábbi kötetek közül vajon melyik tartalmazza erdélyi magyar írók vadászelbeszéléseit?
b. Harmat ér vér
 
5. Tormay Cécile szívesen és biztos kézzel nyúlt az antik témákhoz, és csodálatos, szívszorító történeteket szőtt belőlük. A Lazi Könyvkiadó felsorolt kötetei közül melyikben szerepelnek ilyen témájú elbeszélések?
b. Korinthoszi szerelem
 
6. Melyik Lazi Könyvkiadó által kiadott Kós Károly kötet lóg ki a sorból azzal, hogy nem regényt, hanem kisregényeket és novellákat tartalmaz?
a. Kidőlt a kereszt