Főkép
A chicago-i származású énekes, Charles Wilson már gyerekfejjel aktív szereplőjévé vált a város blues életének, hiszen önéletrajza szerint hét éves korában már a színpadon volt.
Első kislemeze 1964-ben készült el Trying To Make A Wrong Thing Right címmel, a bemutatkozó nagylemezre azonban közel három évtizedet kellett várni. Az 1991-es Blues In The Key Of C óta kisebb-nagyobb kihagyásokkal sorra jelennek meg az énekes újabb és újabb korongjai, legutóbbi albuma, a Troubled Child 2009-ben készült el.

A korong hallgatása közben az volt a benyomásom, hogy Wilson az új produkció keretein belül szeretne mindent kipróbálni, ennek megfelelően kapunk tőle egy kis soult, bluest, R&B-t, funkyt és swinget is.
A repertoárban szereplő dalok szinte mindegyikét – Sam Dees-től Bob Marley-ig, Denise LaSalle-tól Steve Gomes-ig – más és más szerző jegyzi, aminek eredményeként a zenei összkép igazán színesre sikeredett.

A lemez sokszori meghallgatása után kijelenthetem, hogy a nagy létszámú zenéscsapatból mindenki rendesen kivette a részét a munkából, ennek köszönhetően ez a hanghordozó egy érett produkció képét mutatja.

A muzsikusok közül egy valakit mindenképpen szeretnék kiemelni, méghozzá a Hammond-on játszó Benji Porecki-t, akinek ez az elismerés főként az „I Want To Shout About It” című számban nyújtott teljesítménye miatt szól. Ebben a szerzeményben az orgona szinte körültáncolja az énekest. Nagyon jó volt hallani.
 
Charles Wilson-nak kétségtelenül jó hangja van, bár számomra már túlzottan simulékonynak tűnik. Egy kis vitalitást és „harcosságot” hiányolok belőle. Lehet, hogy pont ebből fakadóan a lemezen a soul-os vonal az erősebb, pedig nagyon szívesen meghallgatnék tőle egy tiszta blues repertoárt is.
Mivel az előadó korábbi albumait eddig nem volt alkalmam megismerni, így akár azok között lehet is egy ilyen korong.
 
A korábban említett számon kívül még három olyan kompozíció volt, ami mélyebb nyomot hagyott bennem: a Denise LaSalle átlal jegyzett „Somebody’s Tears”, a különleges stílusban tolmácsolt Bob Marley mű, az „Is This Love” és az albumot záró – hol swinges, hol pedig funkys „Put Something Into It”. Utóbbi sikerében ismét nagy szerep jut a Hammond-nak (és a játékosának).
 
A Troubled Child címet viselő cd-ről összességében elmondható, hogy minden mesterkéltségtől mentes, könnyen emészthető produkció, ebből fakadóan a hölgyek is nyugodtan pörgethetik a lejátszóban.
 
Előadó:
Charles Wilson - ének

Közreműködők:
Mike Welch - gitár
Dan Hovey - akusztikus gitár
Benjie Porecki - Hammond orgona
Steve Gomes - basszusgitár
Robb Stupka - dobok
Joshua Kay - ütősök
Kevin Burns - trombita és szárnykürt
Kenny Rittenhouse - trombita és szárnykürt
Bruce Swaim - tenor szaxofon
Scott Young - tenor és alt szaxofon
Reginald Cyntie - harsona
Morgan Price - bariton szaxofon
Lysiane Gravel-Lacombe - hegedű
Christian Tremblay - hegedű
Daphene Benichou - brácsa
Todd Thiel - cselló
Ronald Friedman - vadászkürt
Carla Chisholm - háttér vokál
Calley Bliss - háttért vokál
Todd Googins - háttér vokál
  
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Where My Baby Went
2. Someone Must Have Taught You
3. It’s Love That Really Counts
4. I Want To Shout About It
5. Somebody’s Tears
6. Troubled Child
7. Is This Love
8. I Don’t Want To Take A Chance
9. The Good Side Of My Girl
10. Put Something Into It
  
Diszkográfia:
Trying To Make A Wrong Thing Right – single (1964)
You Cut Off My Love Supply – single (1964)
Blues In The Key Of C (1991)
It’s Sweet On The Backstreet (1995)
Love Seat (1996)
It Ain’t The Size (1997)
Why (with James Bennett) (1997)
Mr Frank (1998)
If Heartaches Were Nickels (2004)
Troubled Child (2009)