FőképWillow O’Keefe látszólag egy normális ötéves kislány, aki boldogan él szerető szüleivel és nővérével, ugyanúgy óvodába jár, ugyanúgy játszik, mint kortársai, kivéve, hogy csonttörékenysége miatt nagyobb gondozást és figyelmet igényel. Elég csupán egyetlen rossz mozdulat, sőt akár egy tüsszentés is, és bármelyik csontja eltörhet. Betegségéből kifolyólag, Willow nagyon sokat olvas, így jóval okosabb és értelmesebb, mint társai.
 
Édesanyja, Charlotte, a kislány születéséig cukrászként dolgozott, nagy álmokat szövögetett, azonban a betegség kettétörte a terveit. Főállású anyukaként Willow minden lépését figyeli, megpróbál egy élhetőbb és biztonságosabb életet biztosítani a számára.
Ehhez azonban rengeteg pénzre lenne szüksége a családnak, ezért úgy döntenek, hogy beperelik Charlotte nőgyógyászát és egyben legjobb barátnőjét, Pipert, amiért nem vette észre időben a kislány betegségét.
 
De mi történik akkor, ha ez a nagy szeretet csak még jobban árt a családnak? Az a fajta anyai gondviselés, amellyel Charlotte a kislányt óvja, az évek múlásával egyre távolabb sodorja férjétől és idősebbik lányától. Miközben egyik lányára összpontosul minden figyelme, elsiklik elsőszülött gyermeke, Amelia lelki problémái felett.
 
A könyv nagyszerű módon világít rá a kamaszok világára, lelki töréseikre, és arra, milyen eszközökhöz folyamodnak azért, hogy könnyítsenek önutálatukon. Megmutatja, hogyan uralja a pénz a hétköznapokat, hogyan teszi tönkre a baráti kapcsolatokat, valamint azt, milyen módon képes szétzúzni, aztán újra összehozni egy családot.
 
Az igazi boldogságot azonban nem lehet pénzért megvenni, vannak dolgok, amelyek értéke felbecsülhetetlen. Sokszor még az érzelmeinket sem tudjuk szavakkal kifejezni, akkor miért hisszük azt, hogy a pénz mindenre megoldást jelent?
 
Azért küzdünk, hogy jobb életet teremtsünk magunk és a családunk számára. De nem szabad, hogy ez a harc mindenek felett álljon, időt kell szánnunk a párunkra, a gyermekeinkre, a barátainkra, mert ők azok, akik ebben a nagy hajszában ráébreszthetnek minket arra, hogy nem a pénz mozgatja a világot.
Hiszen hogyan élhetnénk egy meghitt baráti beszélgetés, a párunkkal eltöltött néhány romantikus pillanat, vagy a gyerekeink mosolya nélkül?
 
Ha elveszítünk egy családtagot, vagy egy barátot, hiába minden pénz, semmi nem pótolhatja őket, emlékeik azonban tovább élnek bennünk...