FőképKezdésnek máris egy igazi csemege: a Skalar Music-kal karöltve végre főzenekari státuszban sikerült elcsábítani Budapestre a stílusteremtő Dark Tranquillity-t. A göteborgi színtér egyik legkitartóbb bandájáról van szó (itt rögtön muszáj megemlíteni még az At The Gates-et és az In Flames-t), akiknek a melodikus death metal kialakításában vállalt úttörő szerepük vitathatatlan. Ráadásul új lemezzel érkeznek hozzánk október 14-én (We Are the Void), kísérőjük pedig a hasonló stíluson mozgó finn Insomnium lesz.

Az Amorphis tavaly megjelent lemeze, a Skyforger nem csak a zenei sajtóban ért el hatalmas sikereket, hiszen a turnéján is mindenhol óriási érdeklődés fogadta a csapatot - többek között nálunk is a Diesel klubban. Nem is lehetett kérdéses ennek a felejthetetlen estének a megismétlése - mindenki, aki elszalasztotta az első lehetőséget, az november 21-én bepótolhatja. Kiváló alkalom megismerni az igazi finn metalt, az egyik legtehetségesebb képviselője révén, rengeteg dallammal és mély érzelemmel.

Alig egy héttel később, november 27-én pedig végre ismét fellép nálunk a Therion, méghozzá a Petőfi Csarnokban. Minden bizonnyal a zenekar is várja ezt a nagyszerű hangulatú estét, elvégre Magyarországon mindig hatalmas koncerteket adtak, többek között ennek köszönhető, hogy élő albumot és 2 DVD-t is rögzítettek már nálunk. A svéd szimfonikus metal csapat több éves kihagyás és teljes átszervezés után szintén új lemezt fog bemutatni, amit remélhetőleg a koncert előtt már mindannyian kézben tarthatunk!

Mindhárom bulira érdemes elővételben megváltani a jegyeket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - vagy a www.ticketportal.hu oldalon, mivel az idejében vásárlók lényegesen olcsóbban juthatunk be a koncertekre.

Tudnivalók:
2010. október 14., csütörtök 19 óra
Budapest, Dürer Kert
Dark Tranquillity, Insomnium
Belépő: 4300 Ft./5500 Ft.

2010. november 21., vasárnap 19 óra
Budapest, Diesel

Amorphis + support
Belépő: 5000 Ft./6000Ft.

2010. november 27., szombat 19 óra
Budapest, Petőfi Csarnok

Therion, Leprous, Loch Vostok
Belépő: 5500 Ft./6900 Ft.

Forrás és további info:
http://www.concerto.hu
http://www.ticketportal.hu