Főkép„2010 február 28-án éjjel a Heim Pál Gyermekkórház műszaki-technikai épületében betörés történt, melynek során az osztályon lévő műszaki-technikai és informatikai eszközöket loptak el. Az anyagi kár igen jelentős, a rendőrségi nyomozás egész nap tartott. A részletes kárfelmérést követően tudunk nyilatkozni ennek nagyságáról, de mivel minden irodát feltörtek az ellopott értékeken felül az épületben keletkezett kár is igen jelentős, feltehetően több millió forint nagyságrendű.
A kórház dolgozói mélységesen elítélik azokat a személyeket, akik egy amúgy is nehéz anyagi helyzetben lévő gyermekkórháznak jelentős kárt okoznak és ezzel a beteg gyermekek ellátását veszélyeztetik.”
Prof. Dr. Harmat György főigazgató főorvos
/megjelent: www.heimpalkorhaz.hu/

Így érzett Szilver Tibor is, aki úgy érezte, minden áron tenni akar valamit. Latba vette lehetőségeit, ismeretségi körét, és barátjával Bertszán Andrással meg sem állt a megvalósításig.
Mivel Tibor jó ideje a Petőfi Csarnokban dolgozik, a lehetőségei adottak voltak.
Így jött létre a Zenészek a Heim Pál kórházért program, ahol este 18 órától kifulladásig zenészek szórakoztatják az adakozni és bulizni vágyó közönséget.

A 800 forintos belépő mellett egy urnát helyeznek el, ahova tetszés szerinti összeget lehet bedobni a kórház javára.

„Nem akartuk, hogy az esetleges magas jegyár visszatartsa azokat, akik tenni szeretnének az ügyért.  – Mondta Szilver Tibor. – Természetesen örömmel vesszük, ha az urna is megtelik. Igyekeztünk e rövid idő alatt színes programot összeállítani, a rock és metal műfajának színes palettáját sikerült felvonultatnunk. Ezúton köszönöm a zenészek, zenekarok, a Petőfi Csarnok vezetőségének és mindenkinek a segítséget, akik azonnal igent mondtak a kérésünkre. A Természetesen a teljes bevételt a kórház kapja, akik nagyon örültek a lehetőségnek. Mindenkit szeretettel várunk, akit szintén megbotránkoztatott ez az aljas történet.”

Fellépők sorrend nélkül:
Dirty Dance
Them Apples
Ashley Noise
Millennium Hippies
Rum of the Mad Robot
Blitzkrieg
Dead the down