FőképAz utóbbi évek talán legizgalmasabb újdonsága metal berkekben egyértelműen a dán Volbeat nevéhez fűződik, akik a metalt a rockabillyvel mesterien ötvöző fúziós zenéjükkel egyszerűen berobbantak a köztudatba. Az élőben egyszerűen lehengerlő produkciót produkáló együttes folyamatosan turnézik ezzel is népszerűsítve zenéjüket.

Ennél jobbat a rajongókkal nem is tehetnének, hiszen kiváló és hangulatos albumaik ellenére a Volbeat zenéje élőben érvényesül igazán és mindenkinek kötelező is tanúja lenni ennek, akinek egy kicsit is szimpatikus ez a zene. Amellett ugyanis, hogy slágeres dalaikkal táncra perdítik a közönséget, a publikum igazi rock n roll életérzést és műsort is kaphat. A hangjában és énektémáiban Johnny Casht, Elvis Presleyt és James Hetfieldet is egyszerre megidéző Michael Poulsen ugyanis kész showman, aki a közönséget is bevonva vezényli le élő fellépéseiket.

Csak a tavalyi évben két ízben is felléptek Magyarországon, s kicsit több mint egy évvel a legutóbbi Dieselben adott koncertjük után visszatérnek egy újabb fergeteges buli erejéig, ahol a minőségi szórakoztatás gyakorlatilag előre borítékoltnak tekinthető.
A Volbeat előtt a színpadot és a közönséget a germán The Bulletmonks melegíti be saját meghatározásukban ’Mosh ’n’ Roll’-nak kategórizált zenéjükkel.

Guitar Gangsters on Parole
Volbeat / The Bulletmonks
Idő
: 2009. március 5., 19:00
Hely: Budapest, X. kerület, Diesel klub (volt E-klub), Népligeti út 2.
Belépő: 5.900 Ft elővételben / 6.500 Ft a helyszínen

Forrás: Concerto Music