Főkép Fél év telt el, mióta Lucy elhagyta szoknyavadász férjét, ám amikor hazafelé tart az utolsó napjait élő Artiehoz, még mindig nincs felkészülve a nagy találkozásra és a további meglepetésekre: férje ugyanis nem csak a nőügyeiről felejtett el beszámolni, hanem immár felnőtt fiáról is.
 
Az alkohol édes mámorában a nő megfogadja beteg férje tanácsát és tucatnyi szeretőt invitál a halálos ágyhoz, hogy kivegyék részüket Artie ápolásából.
A kijózanódást követően az asszony valóban nem marad egyedül: először egy fiatal lány érkezik, majd egy idősebb hölgy jelenik meg. Az ifjú feleség természetesen már visszakozna, hiszen szembesülni a szeretőkkel senkinek nem egyszerű, ők viszont kitartanak jövetelük oka mellett és beköltöznek a házba.
 
Az állandó létszámot Joan is növeli – segíteni próbálva ezzel lányának és vejének. Több férj eltemetése után tanácsai még akár jók is lehetnének, de viselkedése nem mindig könnyíti meg a helyzetet.
 
A megcsalt asszony végül egy stratégiát talál ki, melynek segítségével mindannyian megbocsáthatnak egymásnak és férje is bűnbánatot tanúsíthat.
Az összeverődött kis csapat minden tagja feladatot kap: Joan veszi kézbe a temetés körüli tennivalókat, Eleanor (az elhagyott nő) szervezi a szeretők érkezését a beteghez, Lucy pedig férje egyik utolsó kívánságát teljesítve megkeresi Johnt, Artie fiát.
 
Nos, kis csoportunk végül az érdekes-fura kapcsolatok ellenére is igazi családdá formálódik, ahol része lehetünk vidámságnak, szomorúságnak, bosszúságnak, féltékenységnek és természetesen a szerelemnek is.
Minden szereplő megkapja a maga megbocsátását, a szálak is kibogozódnak, és a férfi nem éppen szokványos temetésén mindenki megnyugvásra lel.
 
Bridget Asher remekműve nem csak egy regény, ami a megcsalt feleség érzelmeire épül, hanem egy felejthetetlen mű a szülő-gyerek viszonyról, amit a szerző könyvében több módon is kifejezésre juttat.
Találkozunk például egy apa-fiú kapcsolattal, melyben a szereplők soha nem találkoztak, és amelyről kiderül, hogy valójában nem is létezik, mégis milyen erős kötelék lehet két ember között; továbbá egy anya-lánya kapcsolattal, melyben a felek az események hatására kezdik megérteni egymás viselkedését.
 
A könyv – címével ellentétben – nem kimondottan a szeretők megismeréséről, de még csak nem is a férjről, hanem a feleségről és a mély szeretetről szól, mely megmutatja, hogy hogyan tud egy igazi nő felülemelkedni házassága bukásán, a szeretőkön és a hazugságokon.