Főkép Amikor kezembe került az eredetileg a Fülöp-szigetekről származó, ám ma már az USA-ban élő előadó, Mon David közelmúltban megjelent bemutatkozó albuma, egyrészt eszembe jutott, hogy rajta kívül eddig mindössze egyetlen ugyaninnen származó előadóval akadt dolgom, másrészt a stáblistát böngészve ismét bebizonyosodott számomra, hogy milyen kicsi a világ, hiszen a közreműködők között ott szerepel az a hölgy, Charmaine Clamor, akire a származás ügyében utaltam.
 
Mond David nagyjából az első lemezes jazzisták forgatókönyvét követte bemutatkozó lemezének elkészítésekor, a repertoárba ugyanis a „Moonlight Serenade”-tól (Miller-Parish) a „No More Blues”-ig (Jobim-Hendricks) sokat bizonyított örökzöldeket válogatott, de a szolgai módon történő „beemelés” helyett inkább újrahangszerelte őket.
 
Az ilyen albumok esetén mindig ott lebeg a kérdés: a jövőben vajon az előadó önálló, vagy kizárólag neki írt dalokkal mire lesz képes?
 
Egyébként David több oldalról is bemutatkozik ezen a lemezen. Az „alapnak” számító éneklés mellett több számban (például „Throw It Away”) gitáros tudását is megmutatja, és néhány esetben még az ütősök mögött is ő ül (például „No More Blues”).
 
Egy kiemelkedő albumhoz legalább két dolog szükséges: kiváló énekes teljesítmény és összeszokott, a művészet iránt elkötelezett zenészekből álló zenekari háttér. Úgy érzem, ebben a produkcióban a muzsikusokkal minden rendben van, ám Mon David csak a „kötelezőt” hozza.
 
Egy lemez után nem tudom megítélni, hogy mi maradt (maradt-e valami) az énekesben, de ez a produkció kétségtelenül nem olyan, mint amikor a magasugró 15 centiméterrel a léc felett száll…
 
Előadó:
Mon David – ének, gitár és ütősök
 
Közreműködnek:
Tateng Katindig – zongora
Dominic Thiroux – nagybőgő
Abe Lagrimas – dobok
Carlo David – kahon
Justo Almario – tenor szaxofon
Charmaine Clamor – ének
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Footprints
2. Invitation
3. Throw it Away
4. Only Once
5. Some Other Time
6. There Is No Greater Love
7. Moonlight
8. Moonlight Serenade
9. No More Blues
10. Kailangan ’Yan
11. Never Let Me Go
 
Diszkográfia:
Coming True (2009)