FőképA harmincas évek swing korszakának az egyik legjelesebb képviselője volt Glenn Miller az általa alapított Big Band-jével. Neve és zenéje  annak ellenére legenda maradt, hogy csupán negyven éves volt, amikor a II. Világháborúban Franciország felett lezuhant a repülőgépe, ahova azért utazott, hogy az amerikai csapatokat szórakoztassa.

Az ő nevét vitte tovább több évtizeddel később Wil Salden, aki mindig is nagy swing rajongó volt. Maastrichtban, a konzervatóriumban végezte a tanulmányait, és már eközben kisebb-nagyobb zenekarokban muzsikált, majd megalapította a saját Big Bandjét.

1985-ben az a megtiszteltetés érte, hogy a zenekara felvehette Glenn Miller nevét. Azóta töretlen sikerrel járja velük a világot, mindenhol teltházas koncertek és óriási óváció fogadja őket. Állítása szerint az a célja, hogy tovább vigye Glenn Miller örökségét, és ezzel egy életre szóló zenei élménnyel gazdagítsa a közönségét.

Legújabb CD-jén és a koncerten a Jazz és a Swing olyan óriásai előtt tiszteleg a zenekarával, mint többek között Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra vagy Duke Ellington.

Glenn Miller Orchestra
Millenáris Teátrum
2009. november 28. 20 óra

Forrás: www.millenaris.hu