FőképAnnak ellenére, hogy a lányok által sok helyütt csak a „Pokol Backstreet Boys”-ának nevezett csapat frontembere a legutóbbi lemez (Night Electric Night) kapcsán azt nyilatkozta, hogy mennyire fárasztó a folyamatos turnézás, az éjszakai élet, a klubok, az utazás és minden, ami ezzel együtt jár, igen zsúfolt a naptárjuk, egészen nyár közepétől október végéig, Európa több országában megfordulnak. Az Into Darkness névre keresztelt, október elején induló turné keretei belül a Diary Of Dreams, a The Birthday Massacre és a Dope Stars Inc. társaságában lépnek fel, a hazai vonalat pedig természetesen az egykori Zero-G énekesnőjének vezetésével működő Drugzone képviseli majd.

Az estét a Drugzone nyitja majd. A hazai elektro-induszriál-rock csapat már gőzerővel dolgozik a második nagylemezen, mely várhatóan 2010-ben jelenik majd meg. 21 dal közül fogják majd kiválasztani azokat, melyek felkerülnek a korongra, illetve elkészültek egy feldolgozással is. Egyelőre többet nem árultak el a nótáról, de az októberi buli alkalmával felfedik majd a titkot a közönségnek.

A Dope Stars Inc. sem először jár már hazánkban – tavaly októberben az Avalonban léptek fel -, akkor is a Drugzone társaságában. A cyberpunk rock-rock’n’roll gót-indusztriál csapat a napokban jelentkezik új nagylemezzel (21st Century Slave) melyet természetesen a Diesel Klubban is bemutatnak majd.

Közvetlenül a Deathstars előtt lép fel a német Diary Of Dreams, akik a gót és az elektro stílusokat gyúrják hangulatos egyveleggé.

A kanadai illetőségű, The Birthday Massacre tagjai, akik sokszor úgy néznek ki, mintha egy morbid, de mégis kedves részletekkel teli Tim Burton filmből léptek volna elő – a myspace oldaluk is erre utal -, kilenc éve zenélnek. Dalaikat gótos, new-wave-es, szinti központú dance metalként lehet szemléletesen aposztrofálni.

Abban tehát biztosak lehetünk, hogy nem lesz még egy olyan este az évben, amikor egyazon helyen egyszerre tűnne fel ennyi extrém külsejű ember és akkor még csak a fellépőkről esett szó, nem is beszéltünk a showelemekről, az előadásmódról és a változatosabbnál változatosabb öltözékű, frizurájú és sminkkel rendelkező rajongókról. A fellépő csapatok mindegyikének stílusa illeszkedik a Halálcsillagokéhoz, így mindannyian tökéletes felvezetéssel szolgálnak majd.

Into Darkness Tour 2009
Deathstars
Diary Of Dreams
The Birthday Massacre
Dope Stars Inc.
Drugzone

Hely: Diesel Klub
Cím: 1101 Budapest, X. kerület, Népligeti út 2.
Időpont: 2009. október 18., vasárnap
Beugró: 4990 Ft – Kizárólag a metal boltokban (Hammer Zenebarlang CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Rockpark)

Forrás: Hammerworld