FőképBuena Vista Social Club – mára már márkanév lett, az együttes zenészeit pedig az azonos címen népszerűvé vált filmnek és az azt követő számos fellépésnek köszönhetően az egész világ megismerhette. A legendás generáció közül sajnos már egyre kevesebben vannak köztünk, így a még aktív művészek még inkább a figyelem középpontjába kerülnek.

2009. október 3-án a világhírű zenekar egyik ikonja, az énekes-gitáros Eliades Ochoa érkezik a Művészetek Palotájába, hogy tradicionális hangszerén, a tresen hagyományos kubai műfajokat, sont, guajirát és guarachát szólaltasson meg.

Image-éhez tartozó kalapja miatt „kubai Johnny Cash” néven is emlegetett zenész hazája déli részén született, itt került kapcsolatba a muzsikával is, tizenhét évesen már saját népzenei rádiós műsora volt. Énekhangja, jellegzetes gitárjátéka és személyisége rendszeresen elvarázsolja közönségét, munkáját Grammy-díjjal is elismerték. Jellegzetes „sonero” hangja, magával ragadó tres- és gitárjátéka több millió lemezbe vésődött már bele, így például a Buena Vista ikonikus dalába, a Chan-chanba, de több más Grammy-díjjal elismert alkotásba is.

Forrás: MÜPA