Főkép Már a borító elején mesterien kigondolt és létrehozott tündéri kép található, szó szerinti értelemben. A háromdimenziós kidolgozásban ránézésre csak pár virág látható, de egy kis mozgatással és figyeléssel előbújnak a könyv titkos lakói is.
 
A könyv többi része, mind a külső borítás, mind a belső oldalak is melegséget árasztanak kellemes színhatásaikkal, a sok-sok virág motívummal és a kis tündérekkel.
 
Valójában azonban nem mesekönyvet, hanem egy naplót tarthatunk a kezünkben. Dulcie naplóját, mely az 1933-as év tavaszába repíti az olvasót.
 
A napló tulajdonosa, a már majdnem felnőtt, tizenhatodik születésnapja előtt álló lány elgondolkodik, hogy évek óta nem látta tündér barátait. Levelet ír hát gyerekkori barátnőjének, aki válaszul elküldi régi leveleiket, kincseiket, fényképeket.

A naplóból kiderül, hogy nem sokkal később találkoznak is, és természetesen a tündérekről beszélgetnek. A látogatást követően Dulcie a barátnőjétől hozott virágokból saját kis tündérkertet hoz létre.
Egy-egy titkos virágra írt üzenet már sejteti, hogy a régi tündérbarátok ismét megjelentek.
 
Elérkezünk az 1933. június 23-ai bejegyzéshez, mely nevezetes nap, Dulcie 16. születésnapja. E rendkívülki nap éjszakáján a lánynak teljesül leghőbb vágya és végre ismét megpillanthatja a rég nem látott barátokat...
 
A napló befejezéseként egy térbeli éjszakai tájkép jelenik meg, melyen - természetesen - láthatóan és elbújva sok-sok tündért fedezhet fel a figyelmes olvasó.
A gyönyörűen kidolgozott képen a virágok között meghúzódó apró házikóban a kinyitható ajtók és ablakok mögött is sejteni lehet a titkos életet.
 
A könyvet beragasztott képek, levelek, apró borítékok, mozijegy, csokipapír - egyszóval minden, ami egy fiatal lánynak legfontosabb emlékei közé tartpzhat - teszik még látványosabbá, színesebbé.
Nem szabad elfeledkezni a kézzel írt betűk stílusáról sem, mely a régi korra, de egyben a naplóírásra is oly jellemző.
 
A naplóba való bepillantást követően elgondolkozhatunk, vajon attól, hogy saját magunk még nem találkoztunk e mesebeli lényekkel, az egyben azt is kizárja, hogy valóban léteznek-e, vagy elfogadjuk a lehetőségét, hogy Dulcie is találkozott velük...