Főkép

Mi az összefüggés a következő zenekarok között: Kimnowak, Cotton Club Singers és a Jazz + Az? A válasz egyszerű, méghozzá egy név: Kozma Orsi, aki valamennyi felsorolt együttesben énekelt. Az éneklés mellett pedig olthatatlan vágyat érzett a színház világa iránt is.

Az álmokat tettek követték, és ennek eredményeként a Valahol Európában című darabban és a Koldusoperában is játszhatott. Orsi néhány évvel ezelőtt úgy érezte, eljött az ideje annak, hogy a saját lábára álljon, és szóló karrier építésébe kezdett. Érdekesség, hogy Orsi gyakran hangoztatja, szívéhez a pop műfaja áll a legközelebb, és pop világsztárként tudná magát leginkább elképzelni, most mégis jazz albumot készített.

A Hide and Seek címet viselő lemezen 10 kompozíció kapott helyet. A dalok többsége szerzői vagy társszerzői minőségben a zenekar nagybőgősének, Hárs Viktornak a nevéhez fűződik. A saját szerzemények mellett a gazdag repertoárba éppúgy került örökzöld sláger (Sleepin` Bee), mint a pályatárs, Harcsa Veronika által jegyzett dal (Unreachable).

Amit hallunk, az egy magas színvonalú vokális jazz, ami kétségtelenül a műfaj populárisabb változatához tartozik.

Orsiék mindent megtettek annak érdekében, hogy produkciójuk minél sokszínűbb legyen. Ezt a célt szolgálja többek között, hogy vonósokat is a stúdióba szólítottak, valamint a mai magyar zenei élet legnépszerűbb énekesnői közül Harcsa Veronika és Szalóki Ági is énekel a lemezen.

A komplex hangszeres összhatás még több tucatnyi meghallgatás után is elkápráztatja a hallgatót. Mindegyik dalban élvezhetjük Orsi kifinomult előadásmódját: a szólók mellett nagyon jó a két duett is (az „Unreachable”-ben Veronikával, a „You`ll Find My Soul”-ban pedig Ágival énekel). Olyan produkció ez, ami nem csak hazai közegben, hanem a világ bármelyik jazz klubjában bátran előadható.
 
Orsi egy korábbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy el tudja képzelni magát olyan pop sztárként, aki hetente néhány alkalommal kis klubokban lépne fel valami befelé fordulós jazz-zel. A dolgok jelenlegi állása szerint a világhírnévre még várni kell, a Hide and Seek nem egy elvont jazz, szóval a dolgok nem mindig úgy történnek, ahogyan azt az ember elképzeli. Bár nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő...
 
Előadó:
Kozma Orsi - ének
 
Közreműködők:
Cseke Gábor - zongora
Hárs Viktor - nagybőgő és basszusgitár
Mohay András - dobok
Varró Katalin - hegedű
Bereczky Anna - hegedű
Palojtay Erzsébet - brácsa
Simkó-Várnagy Mihály - cselló
Harcsa Veronika Ének
Szalóki Ági - ének
Oláh Szabolcs - gitár
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Save Your Love For Me
2. Magic Dust
3. Turnabout
4. Our French Connection
5. Unreachable
6. Sleepin` Bee
7. Bitter Lime
8. Two Chances
9. You`ll Find My Soul
10. Hide And Seek
 
Diszkográfia:
Egy szó (2005)
Az igazi szerep (2007)
Hide And Seek (2008)