FőképA Metropolis Media március 28-án sikert aratott Olaszországban: a Science-Fiction Európai Találkozón (EuroCon) a többek között a hungaricumként számon tartott, idén fennállásának 30. születésnapját ünneplő Galaktikát is kiadó Metropolis Media több tucatnyi európai kiadót megelőzve kapta meg a legjobbnak járó elismerést.
A kiadó nem először kap nemzetközi elismerést, hiszen 2005-ben a skóciai Glasgow-ban már megítélte az európai zsűri a Galaktika magazinnak a legjobb európai lap címét.

A Metropolis Media az elmúlt évben minden eddiginél szélesebb kínálattal állt elő a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatában, bemutatva a hazai olvasóknak az amerikai szerzők mellett az olasz, francia, angol, skót, ír és német tudományos-fantasztikus regények legjavát is. Idén új sorozatot indítottak Metropolis Könyvek címmel, amelybe főleg olyan kiváló kortárs műveket válogatnak, ahol a science-fiction (SF) inkább fontos háttérelem, semmint lényeges része magának a történetnek; vagy pedig olyanokat, amelyekben – első ránézésre - egyáltalán nincs SF, de mégis valamiért különlegesek. Az Elizabeth Moon A sötét sebessége című könyvével nyitó sorozatban olyan regények lesznek tehát, amelyek nemcsak az SF-kedvelőket érdekelhetik.

További kiadványaik közül feltétlen említést érdemel a MetaGalaktika, amelynek minden száma egy-egy nemzet SF-jét mutatja be (legutóbb Kínáét), valamint a HiperGalaktika, amely a tudományt és az irodalmat házasítja össze a maga egyedi módján, ismereteket terjesztve és ugyanakkor szórakoztatva is az olvasót.
A Metropolis Media követi az informatikai fejlődés trendjeit is: web 2.0-ás eszközökkel szervezi rajongói bázisát, webboltot nyitott és betekintést nyújt olvasóinak a szerkesztői és kiadói munkába a fórumok, blogok és chat-alapú közösségi oldalak segítségét is igénybe véve (www.intergalaktika.hu; metropolis.freeblog.hu, www.galaktikabolt.hu).

A kiadó további célja a hazai szerzők külföldi megjelenésének támogatása, továbbá a Galaktika magazin eljuttatása az ország iskolai könyvtáraiba, valamint bevezetése a nemzetközi piacra, hogy tartalma idegen nyelveken is megjelenhessen.