Főkép A több szálon futó cselekménysorozat egymásnak idegen emberek lelki világát, szerelmi és hétköznapi életét tárja elénk, és - természetesen - a regény végére az addig különböző szálak összefüggése is világossá válik.
A különböző társadalmi rangban élő szereplők mindegyikének súlyos terhet jelent saját lelkivilága.
 
Rachel a vasárnapi gyermekistentiszteletre megy, de útközben egy ismeretlen férfi szólítja meg, hogy segítsen neki meglepni az istentiszteletet tartó Donaldot. A kislány megígéri, hogy segíteni fog és nem szól senkinek.
Egy augusztusi napon a kis Sarah nyomtalanul tűnik el a strandról, mialatt édesanyja ebédért megy...
 
Lívia és Nathan egy viharos éjszakán hajótörést szenved Skócia partjainál. Virginia férje, Frederich szavainak ellenére gondjaiba veszi a hajótörötteket és felajánlja nekik nyaralójukat, hiszen ők másnap hazautaznak.

A hajótörött férj azonban a nő után megy. Nathan tolakodó viselkedésével felkavarja Virginia zárkózott életét, aki a kezdeti taszító érzések ellenére beleszeret a férfiba és feltárja előtte legmélyebb titkait.
 
A rendőrség megtalálja a halott kis Sarah-t.Rachel úgy dönt, hogy egyedül megy az istentiszteletre, de oda már nem érkezik meg. Janie Brown is megismerkedik az ismeretlen férfival, aki sok kedvességet és szülinapi bulit is ígér a 9 éves kislánynak.

A rendőrség újabb holttestre bukkan és Rachel apja azonosítja eltűnt lányát...
 
Nathan és Virginia idiljének Kim, Virginia hét éves kislányának eltűnése vet véget, aki nem érkezik haza az iskolából...
Vajon elszökött szülei széthulló házassága elől, vagy ő a környéken öldöklő sorozatgyilkos újabb áldozata?
 
Janie folyamatosan várja az ismeretlen férfit, aki sok szépet és jót ígért neki, de az nem jelentkezik. Egy hölgynek feltűnik a kislány többszöri várakozása, ezért értesíti a kislány anyját, aki a rendőrségre megy vele.
A kislány felismeri Rachel temetésén a férfit.... és így fény derül minden összefüggésre.
 
Charlotte Link sikeres német írónő. Regényei a bestseller-listák élén folyamatosan jelen vannak. A művei alapján készüt filmsorozatokat nagy nézettség jellemzi.