Főkép Az énekes és dalszövegíró Abi Tapia annak a Texas államnak a szülötte amelyet - ha nem is művészi szinten - Chuck Norris tett hazánkban is ismertebbé a Walker a texasi kopó című filmsorozattal.
De, térjünk vissza a zenére. A Tapia által művelt stílus a country, a folk és a rock feliratú táblákkal kijelölt területen született.

Az énekesnő nem kényezteti el rajongóit, ugyanis a 2001-es debütáló albumát (This Life Will Be Mine) csak négy év múlva követte egy újabb (One Foot Out The Door), és további három évet kellett várni a mostani korongra, a The Beauty In The Ruin-ra.
 
A kizárólag saját dalokat tartalmazó album egy modern country groove szerzeménnyel, az Another State Line-nal indul, és egy középtempós country rock dallal (The Easy Way) folytatódik.
A How It All Started keserédes dal a fiatalkori nyári szerelemről.

A My Miner a repertoár legszebb kompozíciója - lassú, kicsit elmélkedő tétel akusztikus gitárral, énekkel és dobro-val.
A folytatásban sem lehet okunk panaszra, hiszen van itt blues (Sorry) éppúgy, mint funky (Born Again) és valcer (The Last Waltz). Az utóbbi számhoz hangulatilag nagyon sokat hozzáad a hegedű megjelenése a produkcióban.

Abi Tapia és zenészei nagyon biztos ritmusú muzsikát produkálnak, igazán él valamennyi hangszer, változatos az előadás és még a nyugodt részeken sem ül le a hangulat. Az énekesnő és a „stáb” első hallásra megkedvelteti magát természetességével és játékosságával.
 
A felvételek minőségéért az a Chris Gage volt a felelős, aki egyébként multiinstrumentális muzsikusként a zenélésből is kivette a részét. Az album meghallgatása után bátran kijelenthető, hogy remek munkát végzett - itt is ott is.

A „stáblistában” háttér-énekesként felbukkan annak a Christine Albert-nek a neve is aki szintén 2008-ban jelentkezett saját albummal (Paris, Texafrance).
 
Előadó:
Abi Tapia - ének, háttér vokál, akusztikus gitár

Közreműködők:
Chris Cage - gitár, billentyűsök, háttér vokál, mandolin, ütősök
Glenn Fukunaga - nagybőgő
Bruce Logan - dobok és ütősök
Eleanor Whitmore - hegedű
Buzz Evans - pedal steel gitár
Christine Albert - háttér vokál
Bill Small - háttér vokál
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Another State Line
2. The Easy Way
3. How It All Started
4. My Miner
5. Let The Lover Be
6. Flying
7. Beware
8. Just Let Me Go
9. Get It And Go
10. Sorry
11. Born Again
12. The Last Waltz
 
Diszkográfia:
This Life Will Be Mine (2001)
One Foot Out The Door (2005)
The Beauty In The Ruin (2008)