FőképA mozikban 2008 vége óta fut John Maybury legfrissebb eposza, a Szerelem határai (The Edge Of Love), melynek zenéje már CD-n is hozzáférhető. A muzsikát az az Angelo Badalamenti írta, aki többek között a hazánkban nagy sikerrel vetített Twin Peaks zenéjét is jegyzi.
 
A történet a második világháborúban, London német bombázása alatt zajlik. Egy bárban a walesi költő, Dylan Thomas véletlenül összetalálkozik fiatalkori szerelmével, Vera Phillips-szel, aki sanzonénekesként keresi a kenyerét.

A találkozó felszítja a szunnyadó érzelmeket, ám hogy a szálak igazán összekuszálódjanak, belép a képbe Thomas felesége, Caitlin és egy katonatiszt, William Killick, aki Vera-nak udvarol.

A szabadszellemű hitves kezdetben ellenséget lát az énekesnőben, de később barátság alakul ki közöttük.
A katonát egy távoli frontra vezénylik, a kialakult szerelmes trió pedig Nyugat Wales-be költözik. A bonyodalmak akkor kezdődnek amikor a háborús hős, aki láthatóan be van kattanva a fronton átéltektől, hazatér…
 
Mivel háborús-szerelmes filmről van szó, a zene tekintetében Badalamentinek egészen más koncepcióval kell előállnia, mint amit az említett misztikus filmnél megszoktunk tőle.

Néhány momentum erejéig ugyan kísért a Twin Peaks-es múlt, de a döntően énekelt számok már egészen más zenei karaktert képviselnek.

Remek ízelítőt kapunk például a `30-as és `40-es évek slágerdivatjából, méghozzá olyan világsztárok tolmácsolásában, mint Beth Rowley és Madeleine Peyroux. A dalok mellett pedig lenyűgözően szép instrumentális darabokat is komponált a zeneszerző.
 
Maga a mozi megosztja a közönséget, ugyanis nem kevés bíráló azt rója fel az alkotónak, hogy a történet kifejezetten a szerelmi témára fókuszál és nélkülözi a walesi költő, Dylan Thomas életének igazi bemutatását.

Nem gondolom, hogy a filmzene két táborra osztaná a hallgatóságot, mivel nagyon jól összerakott kis anyagról van szó. Nem lennék meglepve, ha produkció egyes tételei a filmtől függetlenül önálló életre kelnének.
 
Előadók:
Keira Knightley - ének
Suggs - ének
Beth Rowley - ének
Madeleine Peyroux - ének
Patrick Wolf - ének
Matthey Rhys - felolvasás
Siouxsie Sioux - ének
Dave Hartley - zongora
Chris Garrick - hegedű
Szimfonikus zenekar Thomas Bowes vezényletével
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Lovers Lie Abed
2. Overture/ Blue Tahitian Moon
3. Underground Shelter
4. Hang Out The Stars In Indiana
5. After The Bombing / Hang Out The Stars In Indiana
6. A Stranger Has Come
7. Fire To The Stars
8. Careless Talk
9. Careless Love
10. Love Me
11. Careless Talk
12. Drifting And Dreaming
13. Home Movies
14. Under Fire
15. Maybe It`s Because I Love You Too Much
16. Vera Begs Dylan
17. Vera`s Theme
18. Holding Rowatt
19. Careless Love
20. Caitlin`s Theme