FőképK. B. Rottringról most már tényleg el lehet mondani, hogy ír, mint Jókai. A 2001-ben megjelent Heri Kókler és az Epeköve című első Harry Potter paródiakönyv után szerzőnk nemrégiben jelentkezett a tizennegyedik Kókler kötettel.

Noha az eredeti, J. K. Rowling féle történet a hetedik résznél szépen, rendben lezárult és befejeződött, a Heri Kókler könyvek még mindig tovább íródnak. Állítólag még tucatnyi könyvre elegendő ötlet és humor áll bevetésre készen a szerző fejében.
 
K. B. Rottring legújabb műve a Harry Potter és a Halál Ereklyéi könyv paródiájának tűnhet – legalábbis első látásra, és a címe után. Ám ennek a paródiakönyvnek már kevés köze van az utolsó Potter könyvhöz, csak helyenként kapcsolódik hozzá.

Az eddigi részeknél is megfigyelhető volt már, ám ennél a könyvnél már egészen egyértelmű, hogy a Heri Kókler sorozat lassanként stílusparódiába megy át.
A kifigurázott karakterek is, mint például Dupladurr professzor, a kilencesikrek, Hermelin, Hibrid, Debill Longatom és a kis Genny is önálló életre keltek.

A humorban sem szűkölködő, néhol egészen jól sikerültnek mondható, fordulatos és izgalmas történetben egyre több a fantasy és a kaland, valamint picikét kevesebb az előző kötetekre jellemző, néhol egészen agyament poénkodás.

Mint ahogy a könyv hátoldalán lévő ajánlóban is olvasható, a teljes sorozat immár több mint kétszázezer eladott példánnyal büszkélkedhet, ami manapság kifejezetten jónak mondható.

A Halál Derelyéje történetét nem érdemes bővebben elemezni. Elég az, ha megállapítjuk róla, habkönnyű olvasmány, rengeteg jó és néhány kissé fárasztó humorral fűszerezve.

Aki szereti a csupasz pisztolyos filmekre hajazó őrültségeket és vevő a K. B Rottringra jellemző sajátos humorra és egyedi stílusra, ezúttal sem fog csalódni. A könyv nagyjából ugyanazt a szinvonalat hozza, mint a paródia sorozat eddigi kötetei.

A rajongók biztosan élvezni fogják, azok, akik pedig gyűlölik a Heri Kókler könyveket, ezúttal is jól felbosszanthatják majd magukat rajta.

Részlet a regényből