FőképGyerekként az egyik kedvencem egy dinoszauruszok világát bemutató könyv volt, igaz fekete-fehér, és nem is gyerekeknek készült, de nagy, élethű fényképek voltak benne. Érthető volt tehát a kíváncsiságom: az én gyerekem vajon hogyan fogadja ezt a kiadványt.

Szerencsére nem kellett csalódnom. Mivel a könyvet az érdekes adatok mellett rejtvények, játékok és felhajtható kukucskálók teszik még érdekesebbé, így a különböző korosztályú gyerekek mind-mind nagy kedvvel lapozgathatják.

Leányzóm még ovis, és nem tud olvasni, így őt leginkább az érdekes képek és természetesen a kukucskáló fülecskék hozták lázba: hangosan sikongatott, ha újabb fülecskét talált.
Természetesen már a könyv első megnézése után előkerültek a műanyag dinók is, így téve még izgalmasabbá a játékot.

10 éves barátnőnk (aki saját bevallás szerint nem igazán rajong a dinókért) a kedvemért nézte meg a könyvet. Legnagyobb meglepetésére érdekesnek találta.
Természetesen őt leginkább a tartalom fogta meg: elcsodálkozott, hogy a Brachiosaurus egy súlyban volt 10 elefánttal, és hogy a Diplodocus a maga 27 m hosszússágával akkora, mint manapság egy csuklós busz.

A legaranyosabb mégis inkább az volt, amikor a nagyobb gyerek olvasta fel hangosan a könyvet a kicsinek, és együtt fedezték fel a még elbújt dinókat, mindketten örülve a játéknak. Az én szívem pedig megtelt boldogsággal.

A gyerekeknek szóló keménylapos könyv segít megismerni a különböző dinoszaurusz- fajtákat, méretüket pedig nem csak száraz adatokkal, hanem elképzelhető példákkal hangsúlyozza.

Megtudhatjuk továbbá azt is, hogy napjainkban miként zajlik egy ásatás és a megtalált csontok hogyan jutnak el a múzeumba. A könyv úgy íródott, hogy a gyerekek könnyen megérthessék a régi kor állatait, életüket, körülményeiket.

A Mi MICSODA Junior sorozat e remek kiadványa nem csak a dinókat szerető gyerekeknek szól, hanem olyan gyerekkönyv, amit bátran ajánlhatok minden gyereknek és szülőnek egyaránt, hiszen nézegetése és olvasása közben sok új ismerettel gazdagodhatnak mindannyian.