Főkép„Már megint egy karácsonyi lemez” - lehet az első gondolatuk azoknak, akik mostanra, akár az ünnepek végére a bejglivel, telítődtek az újabb meg újabb próbálkozásokkal, hogy népszerű művészek nevével évente újra eladják a jól ismert carolokat és egyéb klasszikus karácsonyi dalokat.
Pedig akad jócskán egészen kiváló album is, amelyik valóban képes emelkedettséget és meghittséget csempészni Krisztus születésének elüzletiesedett ünnepébe.

Faith Hillé bizonyosan ilyen.

Hisz’ mi lehetne szebb és meggyőzőbb a „Joy To The World!” mennyei harmóniáinál, annál, ahogy a némileg modernizált hangszerelésben megszólaló Handel-darabot Faith Hill természetes hangja teljesíti ki, vagy ahogy a Greensleeves reneszánsz melódiájára írott szöveg a „What Child Is This?”-ben ölt új, ritka szépséggel teli alakot.

A „Santa Claus Is Coming To Town” fast swingje bármily hirtelen váltás legyen is, valamiképp mégis tökéletesen odaillőnek tetszik a két régizenei darab után, ahogy a szintén big banddel kísért „Holly Jolly Christmas” és a „Winter Wonderland” is az ünnep könnyedebb, felszabadultabb oldalát mutatja meg az eleve fenségesnek szánt dallamok között.

A tényleg szinte minden jegyzett angol és amerikai előadó által feldolgozott „Little Drummer Boy” a cappella verzióján egyetlen hangot sem lehetne megváltoztatni, míg az „O Come, All Ye Faithful” visszafogott pizzicatójával lep meg, és tárja elénk a legtöbbször kitörő vidámsággal megszólaltatott carol mélységeit: Faith Hill interpretációjában gyönyörű himnuszt hallhatunk, melyre valóban ráillik a lélekemelő jelző.

Az „Away In A Manger”, melyből Kurt Vonnegut Az ötös számú vágóhíd mottóját vette, a country és a klasszikus hangszerek elegyével teremt furcsán megható ír-kelta hangulatot.
Az „O Holy Night” viszont egyszerű dallamból magasztos himnusszá fejlődik, melyben Faith Hill hibátlan érzékkel használja egyszerre érzékeny és erőteljes hangját.

A „Silent Night”-ot, vagyis a Csendes éjt felesleges bemutatni, a kissé gospeles értelmezésnél ihletettebbet azonban elképzelni is nehéz.
Az egyetlen új szám, az „A Baby Changes Everything” méltó lezárása ennek a csodálatos lemeznek, melyet rögtön háromszor meg kellett hallgatnom, mivel egyszerűen nem tudtam betelni vele.

De feleslegesek a szavak. Ezt az albumot tényleg hallgatni kell, és akit Faith Hill nem nyűgöz le azonnal nagyszerűségével, azt hiába is győzködném bármiről.

Előadó:
Faith Hill - ének

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Joy To The World!
2. What Child Is This?
3. Santa Claus Is Coming To Town
4. Little Drummer Boy
5. O Come, All Ye Faithful
6. Holly Jolly Christmas
7. Away In A Manger
8. O Holy Night!
9.Winter Wonderland
10. Silent Night, Holy Night!
11. A Baby Changes Everything

Diszkográfia:
Take Me As I Am (1993)
It Matters To Me (1995)
Faith (1998)
Breathe (1999)
There You’ll Be: The Best Of Faith Hill (2001) válogatás
Cry (2002)
Fireflies (2005)
The Hits (2007) válogatás
Joy To The World (2008)