FőképAvril Lavigne zenéje, lázadó stílusa, egyénisége mindenekelőtt a tizenéves korosztálynak jelenthet inspirációt, adhat vigaszt.
Nem csoda hát, ha Camilla d’Errico és Joshua Dysart őt választotta amerikanizált mangájuk főszereplőjének - aki a hagyományos értelemben véve tulajdonképp nem is főszereplő.

Hiszen a történet Hanáról szól. Egy kamaszlányról, aki a gyermekkor és felnőttkor közötti átmeneti időszak jellegzetes problémáival küszködik: senkivel nem találja meg a hangot, képtelen az őszinte kommunikációra, épp ezért elhanyagoltnak, kitaszítottnak érzi magát, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy szülei kapcsolata enyhén szólva sem zökkenőmentes.

Hana többféleképp igyekszik kompenzálni magát mindennapos frusztrációiért. Internetes társasági és társkereső portálokon, kitalált személyiségekkel „beszélget” ugyanazokkal az emberekkel, akikkel a való életben sehogy sem sikerül zöld ágra vergődnie, ezen kívül egyfajta álomvilágban kedvencével, Avril Lavigne-nel társalog.

Élete akkor változik meg alapjaiban, amikor egy internetes hirdetés egyszerűen nem ereszti őt, és megrendel valamit, amiről még maga sem tudja, mi lehet.
Hamarosan csomagot kézbesít neki a posta, benne egy aprócska, aranyos démonnal, aki Hana öt kívánsága egyikét teljesíti, valahányszor Hana a kívánság után letöri Rómeo (így hívják a démont) egyik szarvát.

Ám az élet még akkor sem egyszerű, ha az embert kezdik észrevenni, szeretni, kezdenek törődni vele.
Nem egyszerű, mivel az emberi kötelékeket személyesen kell létrehoznunk és megerősítenünk, nekünk kell megtanulnunk adni és elfogadni.
És igaz, hogy élete a démonnak köszönhetően látszólag kezd egyenesbe jönni, Hana nem veszi észre, hogy valójában ő változott, ő nyílt ki mások felé, és voltaképp tőle, belőle ered mindenféle javulás.

Ráadásul a változások miatti örömében Hana még Avrilről is megfeledkezik, pedig a démonnal ellentétben példaképe örökre vele marad, ha Hana úgy akarja. De hogy hová vezet az újbóli egymásra találás, sajnos nem tudhatjuk meg, a történet ugyanis épp ennél a pontnál szakad meg, a folytatás pedig azóta sem került kiadásra.

Ám remélem, hogy ez nem tartós állapot, és végül megismerhetjük a végkifejletet: azt, hogy miként birkózik meg Hana a maga kamaszkori válságaival. Mert igazán nagy kár lenne így, csonkán meghagyni ezt a kedves, ám sokak - lényegében egy egész korosztály - számára tanulságos mesét.

Kapcsolódó írások:Avril Lavigne: Let Go (CD) (2002)
Avril Lavigne: Under My Skin (CD) (2004)
Avril Lavigne: The Best Damn Thing (CD) (2007)
Avril Lavigne: The Best Damn Tour - Live In Toronto (DVD) (2008)
Koncert: Avril Lavigne - 2005. június 5. Papp László Budapest Sportaréna
Koncert: Avril Lavigne - 2008. július 7., Petőfi Csarnok