FőképA jelenleg Prágában élő, lengyel apától és kubai anyától származó énekesnő, Yvonne Sanchez zenei pályafutása majdnem vakvágányra futott.
Szülőhazájában, Lengyelországban több éven keresztül dolgozott ütős hangszeres muzsikusként, aztán gondolt egyet, feladta a zenész hivatást és Németországba költözött. Arról, hogy mit dolgozott a németeknél, nincs információ.

Az 1994-es év viszont azt hiszem, nagyon fontos dátum Sanchez életében. Hiszen ebben az évben Csehországba költözött, ahol két jó fülű muzsikussal - a szaxofonos Mike Tramonte-val és a gitáros Max Voeglerrel - találkozott. Ők vették rá, hogy próbálja ki az énekhangját.

1995-ben debütált énekesnőként Prága nagy hírű szórakozóhelyén, a Reduta Jazz Club-ban. Azóta a cseh jazz élet egyik meghatározó énekesnőjévé vált. 1998-ban a Cseh Jazz Társaság az év énekesnőjének választotta.

Sanchez debütáló albuma, az Invitation 2001-ben jelent meg a Robert Balzar Trio közreműködésével.
Nem lehet azt mondani, hogy az énekesnő nagyon elkényeztetné a rajongóit, ugyanis az újabb korongra 7 évet kellett várni.
Az idei ősz egyik jazz csemegéjének számító My Gardent Csehországban és Lengyelországban vették fel, a hangmérnöki munkálatokat a lengyel Tadeusz Mieczkowsky végezte.

A bossa nova és a szamba stílusjegyeit egyaránt magán viselő albumon 12 kompozíció kapott helyet. Az angolul és portugálul megszólaltatott dalok mindegyikénél Sanchezt jegyzik szerzőként, illetve Jonathan Ramirez oldalán társszerzőként.

Az énekesnő nagyon jól tudja, hogy a mai zenékben megjelenő „direkt erotika” helyett a bossa nova könnyed finomsága jóval mélyebb érzelemkitörést képes előidézni a hallgatóban. Az olyan számok, mint a „The Girl”, a „Just for Us”, és az „Under the Moon and the Stars” azonnal elindítják az ember belső moziját.
Mi jelenik meg vásznon? Tengerpart, naplemente, gyöngyöző pezsgő vagy könnyű, pincehideg bor, tengerparti lokál hatalmas terasszal…

Ez az idillien romantikus kép társul a szépségesen sodró, belsőt simogató és átjáró zenével, valamint Sanchez pillanatok alatt megszerethető nyugodt és bársonyos hangjával. Úgy gondolom, hogy akihez közel áll Astrud Gilberto zenei világa, az ezt a lemezt is nagyon szeretni fogja.

Sanchez szakított a megszokással, és az album címadó szerzeményét a műsorzáró track-ként rakta be. A lemez többszöri meghallgatása után azt kell, hogy mondjam, hogy teljesen logikusan.
Ugyanis ez a szám egy igazi finálé, amelyben közel nyolc perces, izzó légkörű brazil fiestát varázsol körénk az énekesnő.

Előadó:
Yvonne Sanchez - ének és háttér vokál

Közreműködők:
Jiri Nedoma - pianínó
Jan Jakubec - basszusgitár
Rasto Uhrik - nagybőgő
Martin Novák - dobok
Thyago Ferreira - akusztikus gitár és háttér vokál
Dudu Morais - ütősök és háttér vokál
Flavinha Torga - ütősök és háttér vokál
Jonathan Ramirez - háttér vokál

A lemezen elhangzó számok listája:
1. The Girl
2. Just for Us
3. Voa Voa
4. Sunshine
5. Pieces
6. Under the Moon and the Stars
7. The song
8. Roses
9. Skylight
10. Rainbow
11. Dito`s Lullaby
12. Meu Jardim (My Garden)

Diszkográfia:
Invitation (2001)
My Garden (2008)