FőképLelkes, fiatal énekesek és muzsikusok az előtérben, és egy nagyon stabil csapat a háttérben - röviden így lehetne jellemezni a magyar könnyűzenei élet új üdvöskéit, a Polgár Odett által vezetett Odett és a Go Girlz névre hallgató zenei formációt.

Az együttes idén nyáron debütált a Sziget Open Vidám Zenei Színpadán. Mára elkészült bemutatkozó lemezük is Pontos címmel. A dalok szövegét Karáth Anita és Müller Péter Sziámi írta, a zenéket pedig Odett papája, Polgár Péter komponálta.

Az elkészült dalok - melyek ízig-vérig mai alter-pop zenék - azokról a problémákról és örömökről, jó és rossz hatásokról szólnak, amelyek a mai húszas-harmincas (talán ide tartoznak még a késő tizenévesek is) korosztályt érik.
Igazi nagyvárosi zene ez, nagyvárosi fiatalokról, gondolatokról, helyzetekről.

Az albumról eddig a „Találkozás Logosszal” bizonyult a legnépszerűbb számnak. Ez a dal már néhány - új dolgok iránt nyitottabb - kereskedelmi rádió repertoárjába is bekerült.

Felhívom a zenei szerkesztők figyelmét, hogy az albumon akad még legalább 3-4 kifejezetten rádióbarát dal (a „Móló”, a „Repülő”, a „Kontinentális reggeli” valamint a „Psyché és Ámor”).

Ha férfiről lenne szó, azt mondanám, hogy a mai magyar könnyűzene fenegyereke, de mivel egy hölgy az illető, így gondban vagyok a jelző nőiesítésével. Az énekes-dalszerző-gitáros, Takáts Eszterről van szó, akinek a meghívása zseniális húzás volt Odett stábjától.

Eszter zenei pályafutását a soktagú és sokféle hangszert megszólaltató pécsi Pavilon együttesben kezdte 2000-ben, melynek négy évig volt tagja.
Az igen aktív előadó jelenleg három zenei formációnak is tagja: az akusztikus zenét játszó Tea Culpa-nak és a jazz bárok hangulatához illeszkedő produkciót bemutató GumiZsuzsi-nak és a Bogárdi Alizzal együtt alkotott, Vaga Yaga-nak.
Odett lemezén való közreműködése valóban színessé és izgalmassá teszi a produkciót.

Itthon muzsikusként / énekesként két módon lehet ismertséget szerezni. Az egyik út a kétes művészi értékű tehetségkutató produkciókon keresztül „fazonra szabott” sztárrá válni (és a „kinevelő” tv-csatornával függőségben élni).
A másik - sokkal munkaigényesebb - úton egyedül kell lépdelni a hazai és a külföldi ismertség, illetve elismertség felé. Odett az együttese élén - a keresztútnál - az utóbb említett úton indult el - szerencsére.

Előadó:
Polgár Odett - ének

Közreműködők:
Polgár Péter - gitárok
Angler Ákos - dob
Szabó Károly - billentyűs hangszerek
Szántner László - basszusgitár
Bella Levente - percussion, vokál
special guest:
Takáts Eszter - dalszerző, előadóművész, ének
Varga Zsuzsa - ének
Menyhárt Péter - brácsa

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Pontos
2. Kicsinek látszol innen
3. Találkozás a Logosszal
4. Móló
5. 2 Krumpli
6. Belépek egy helyre
7. Repülő
8. Kontinentális reggeli
9. Moziba mentem!
10. Fitt-nesz!
11. Psyché és Ámor
12. Markológép
13. Halandzsa

Diszkográfia:
Pontos (2008)