FőképAz elmúlt idők legerősebb nemzetközi zenei sztárfelhozatala mellett idén is gazdag programot kínál a Sziget azoknak, akik a kultúra egyéb területén keresnek szellemi felüdülést. Színművészet, bábművészet, kortárs- illetve balett táncművészet, képzőművészet, költészet stb – mindez kiváló nemzetközi és hazai előadók közreműködésével. Többek között az idei Szigeten üdvözölhetjük a Svéd Királyi Balett szólótáncosainak társulatát, a Vietnámi Nemzeti Vízi-bábszínházat, s a Sziget látogatói féláron tekinthetik meg több mint egy tucat budapesti múzeum aktuális kiállítását is.

Színházi fesztivál
Egy színházfesztiválnyi előadást tekinthet meg a publikum a Sziget Színházi programsorozatában. Öt helyszínen - Szabadtéri színpad, Sátor, Fű, Performansz színpad, Tápszínház sátor – naponta 7előadás, öt nap alatt összesen 35 magyar és nemzetközi alkotás kerül bemutatásra. A legszínvonalasabb kortárs színház, tánc és performansz művészet képviselői mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak fiatal, tehetséges, pályakezdő alkotók is.
A TÁP Színház régi hagyományát felújítva, idén ismét megnyitja az Egyperces Színházat a Szigeten! Egy exkluzív előadás egy percben egy nézőnek, a fesztivál ideje alatt miden délután. A performansz színpadon mindennap két alkalommal lesz látható a Filter Performance posztmodern posztítása, melyben a mozgás mozdulatlan rezgés, ahol konvenciók nélkül találkoznak az ősi elemek a zacskós tejjel. A fesztivál teljes ideje alatt vendégül látjuk a Békés Megyei Jókai Színház mellett működő Színitanházat, akik a szigetlakókat bevezetik a kulisszák mögötti világba. 4 fiatal felváltva makettet készít, rajzol, tervez, modellezik, technikát ismertet. Bemutatják, hogy épül fel egy színházi produkció, és milyen szakterületek vannak a színház iránt érdeklődők számára. A Sziget Színház és Tánc Szabadtéri Színpadán más hazai és külföldi produkció mellett fellép az 1959-ben alapított Danza Contemporánea de Cuba, a Stockholm 59° North, amely a Svéd Királyi Balett szólótáncosaiból alakult együttes. Hallhatjuk majd Lajkó Félix és Brasnyó Antal kivételes együttműködésének gyümölcsét. Az utolsó napon a Jeruzsálemben született, jelenleg az egyik legígéretesebb fiatal koreográfus, Hofesh Shechter deGENERATION című előadása lesz látható. A Sátorban egyebek mellett láthatjuk majd Jordi Cortés és Damián Mu