FőképA latin-popos hatás mindig frissítő színfolt a lassan teljességgel elelektronizálódott könnyűzenében.
És itt nem a sokszor egészen progresszív loopokkal, modulált és szintetizált hangokkal operáló, kreatív zenészeket akarom becsmérelni, csupán annyit szeretnék kihangsúlyozni, hogy igenis üdítő néha torzítatlan, nejlonhúros gitárt, vagy az érzelmeket szabadon engedő melódiákat hallani.

Elég Shakira albumaira, vagy Jennifer Lopez latin lemezére gondolnunk, s máris egyértelművé válik, miért jó ez a szenvedélyes, sokszor egyenesen heves stílus.

Azt ellenben meglehetősen nehezemre esik megérteni, mi indokolja, hogy mindezt magyar szöveggel, mi több, jellegzetesen magyar - kissé rekedtes, kissé flegma - popénekkel keverjük.
És hogy hogyan kerül egy latin-pop lemezre a Sprint „Postakocsi”-ja, ami legjobb esetben is valamiféle vadnyugati country-sláger paródia lehet.

Ám a kitűnően hangszerelt rézfúvós szólamok még ezt az általam nem különösebben kedvelt szerzeményt is „fogyaszthatóvá” teszik, és a magyar szöveghez is úgy-ahogy hozzászoktam a második dal után.

Azt azért sajnálom, hogy az egyetlen spanyol szöveggel bővített, és a beillesztést a hozzá illő, simább, valószínűleg a nyelv jellegéből adódóan finomabb hangformálással megszólaltató „Lehet, hogy álom” remixet éppen az elektronikával tették közhelyessé, és egy végig spanyol nyelvű változatnak is kifejezetten örültem volna.

Az album az összes apróbb hiányossága ellenére kellemes hallgatnivaló. Minden számban akad egy ügyes hangszerelési megoldás, egy szép dallamfordulat, egy eltalált hangszeres - különösen rézfúvós vagy gitáros - betét, egy izgalmas dobritmus. Ellazulva, egy üveg sangriával teljessé tett randihoz kétségtelenül kiváló háttérzene.

Az együttes tagjai:
Knapik Tamás - gitár
Csordás Tibor - ének

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Gyűlölve szeretni
2. Lehet, hogy álom
3. Akarok mindent újra
4. Te rongyos élet
5. Postakocsi
6. Nem késő még
7. Legyen tiéd
8. Érzés
9. Nem múlhat el
10. Végtelen szerelem
11. Neked se könnyű
12. Lehet, hogy álom (Remix)

Diszkográfia:
Hozzám tartozol (2001)
A tűzön át (2002)
Puerto Rico (2003)
Amor latino (2004)
Best of (2005) válogatás
Lehet, hogy álom (2008)