FőképA Tok Tok Tok egy meglehetősen furcsa felállású zenei formáció, ugyanis ének-szaxofon duó igen kevés ténykedik a világban. Zenéjük rendkívül dallamos, egy kis soullal és funky-val fűszerezett populáris jazz.

A német zenei kettőst két korábbi iskolatárs, Takunbo Akinro (ének) és Morten Klein (szaxofon) alapította a ’90-es évek végén. Debütáló albumuk 1999-ben jelent meg 50 Ways To Leave Your Lover címmel.
Legutóbbi, koncertfelvételeket tartalmazó, dupla korongjukat 2007-ben dobták piacra.

Megalakulásuk óta kitűzött céljuk az improvizatív élő zenélés és a műfaj népszerűsítése. Elsődleges szempontnak tartják zenéjük egyediségének és egyéniségének megtartását, ezért a mostani lemezük anyagának legjavát (tizennyolc dalból tizennégyet) a saját kompozíciók alkotják.
Az „átemelt” kompozíciók között olyan közismert szerzők műveit találjuk, mint például Paul Simon („50 Ways To Leave Your Lover”).

Az énekesnő bebizonyítja, hogy a lassú lírai szerzemények (pl. az „It Took So Long”) ugyanolyan közel állnak hozzá, mint a középtempós (pl. a „You Drive Me Crazy”) és a tempós (pl. a „Can You Keep It”) dalok.

A duó és a hozzájuk kapcsolódó muzsikusok között az összhang nélkülöz mindenfajta mesterkéltséget. Zenéjük precízen összerakott egységes szövetet alkotva veszi körül a japán származású énekesnő hangját.

A Morten Klein-Tokunbo Akinro páros igen szórakoztató lemezt készített. Nem csak azért, mert élő felvétel lévén a közönségnek játszanak rajta és a koncert hangulatát maga a korong is hűen őrzi, hanem mert másfél tucatnyi, igen sokszínű szerzemény során előadói tehetségük nagyon széles spektruma tárul fel.

Az album táncra hívogató ritmusainak kevesen tudnak nemet mondani; Akinro sötét tónusú, misztikus hangja pedig bizonyára még a lemezjátszó kikapcsolása után is sokszor cseng vissza a hallgatók fülében.

Az együttes tagjai:
Tokumbo Akinro - ének
Morten Klein - tenor szaxofon, gitár

Jens Gebel - billentyűsök
Christian Flohr - nagybőgő
Matthias Meusel - dob

A lemezen elhangzó számok listája:
CD 1
You Drive Me Crazy
The Weight
It Took So Long
Drowning In Love
The Breakdown
Can You Keep It
Get Away
Toxido Junction
Don’t Go Away

CD 2
Easier Said Than Done
Spooky
Oh Lord
Soulfunk No. 1
The Only One
Like Music From The Skies
About
I’ll Never Fall In Love Again
50 Ways To Leave Your Lover

Diszkográfia:
50 Ways To Leave Your Lover (1999)
Love Again (2000)
Ruby Soul (2002)
It Took So Long (2003)
About (2005)
I Wish (2005)
Live In Bratislava (2006) DVD - koncert
From Soul To Soul (2006)
Reach Out And Sway Your Booty (2007) - koncert