FőképValamilyen rejtélyes erő hol embereket, hol orkokat felhasználva lassan szítja a gyűlölet tüzét a két faj között. Egyre több és egyre véresebb incidensekbe torkollik, ha a két nép útjai keresztezik egymást.
Vezetőik – az emberek városát, Theramort, uraló Büszkemocsár Jaina és Szolga, aki az orkok városában, Orgrimmarban székel – tehetetlenül állnak szemben az ismeretlen fenyegetéssel.

Habár régi harcostársak és tökéletesen megbíznak egymásban, mégis kétséges, hogy képesek lesznek-e alattvalóikat visszatartani egy egymás elleni háborútól. Egyetlen lehetőségük, hogy maguk járnak a dolgok végére, és közösen próbálják megakadályozni a harc kitörését.

Keith R. A. DeCandido könyvével egyre közelebb kerülünk ahhoz a korhoz, amelyet – jelen pillanatban – a világ legnépszerűbb számítógépes játéka, a World of Warcraft dolgoz fel. Mindössze három évvel járunk a játék eseményei előtt, és egyelőre szent a béke a Horda és a Szövetség erői között.

Annak, aki eddig lusta volt utánajárni/olvasni ezen világ viselt dolgainak, az most tisztába jöhet egynémely dologgal.
Vagy ha már van fogalma arról, mi és hogyan történt Azerot világán, most újabb ismeretekekkel bővítheti meglévő tudását. Ha pedig még nem is hallott erről a dologról, akkor itt az ideje, hogy elkezdje az ismerkedést.

Megítélésem szerint DeCandido regénye alulmarad Richard A. Knaak vagy Jeff Grubb hasonszőrű alkotásaival szemben.
Pedig a szerző nem kis hírnevet vívott már ki magának olyan projektekkel, mint a Star Trek, Serenity, Buffy, a vámrípvadász, Andromeda, StarCraft, CSI:NY, Farscape, Doctor Who, Spider-Man, Resident Evil. Szóval a tehetség elvileg adott.

A sztori szemszögéből szintén azt mondom, hogy nem lehet probléma. Van annyira érdekfeszítő, mint a fent említett sorozatok.
Az eredmény nekem mégis sántít valahol. Valami miatt nem állíthatom, hogy ez az eddig megjelent legjobb magyarra fordított Warcraft-könyv.

Mindenesetre a benne megtalálható információk miatt mindenféleképpen érdemes végigolvasni, és talán a kedves olvasó el fogja tudni dönteni, hogy mi lehet a bibi. Persze lehet, hogy megint bennem van a hiba.

A Kiadó oldala:Szukits Könyvkiadó