FőképCraig Aspen és Cyd Frazzini Seattle-ben egy bárban botlottak egymásba. A kósza találkozásból hosszabb távú együttműködés lett, melynek legfrissebb eredménye a nemrég megjelent új album, a Lucky You, ami már a harmadik közös korongjuk. (Persze a teljesség kedvéért el kell mondani, hogy Aspen már a Cyddel való találkozás előtt is készített két önálló albumot.)

Mindkét muzsikus nagy rajongója a punknak és a metálzenének. Cyd tagja is volt korábban egy rock bandának. Ennek ellenére a közös munkájuk rendhagyó módon a country muzsika régi iskolájának felelevenítéséről szól.

A kizárólag saját kompozíciókból álló új album kínálatában tíz alapszerzemény és két bónusz dal szerepel. Ez utóbbiak az együttes korábbi albumáról, a Crashyertownról kerültek újra a reflektorfénybe.

A zenei összkép elég vegyes, hiszen a tizenkét felvétel között mindenféle megfordul - van itt rock, country, blues, bluegrass, de még egy kis pop is.
Ami a legfontosabb, hogy a sokoldalúság ellenére megvan a zenéjüknek az a karaktere, amitől az egész egységessé és egyedivé válik.

Annak ellenére, hogy az előadók a country iránti elkötelezettségüket propagálják, az albumot meghallgatva korántsem ez a műfaj jutott eszembe (vagy legalábbis nem az, amit itthon countryként ismerünk). Nekem elsőre a 90-es évek pop sikercsapata, a Roxette által képviselt zenei világ jutott eszembe.

Ez az album címadó - és egyben nyitó - számára különösen igaz, hiszen abban nem csak a dallamvilág, hanem az énekhang is a „múltat” idézi. Ugyanez a megállapítás igaz a záró számra, a „Long way to heaven”-re is.
A kettő között pedig tényleg akad mindenféle a korábban felsoroltak közül.

Aki a muzsikusok stílusvonzalma, illetve zenei múltja alapján valami zúzós metálzenét vagy minimalista punkot vár, az csalódni fog. Viszont aki egyszerűen - mindenféle stílusbeli megkötés nélkül - igényes szórakoztató zenére vágyik, annak igazán kellemes perceket fog szerezni a Lucky You.

Az együttes tagjai:
Cyd Frazzini - akusztikus gitár, ének
Craig Aspen - akusztikus gitár, mandolin, basszusgitár, ének

Közreműködők:
Stevie Adamek - dob
Bill Reynolds - basszusgitár
Tom Gilbert - dob
Dave McCracken - billentyűk

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Lucky you
2. I’m only dreaming
3. Higher ground
4. Mother nature
5. You’ve got another thing comin’
6. Read it & weep
7. Who’s your baby now
8. Your hurting ways
9. Ring, ring, ring
10. The day the circus left town
11. Railroadspikes & shotgunshells
12. Long way to heaven

Diszkográfia:
Row (2002)
Crashyertown (2005)
Lucky You (2008)