FőképA kanadai származású Nathalie Matthews igen korán kapcsolatba került a zenével. 11 éves korában már kitűnően játszott fuvolán, szaxofonon és zongorán. De korán rájött, hogy az igazi hangszer számára a saját hangja.

16 éves korában már első saját együttesében énekelt és elnyerte Montreálban a „Best Talent” díjat. Hamarosan felfedezte őt Celine Dion menedzsmentje. Ennek köszönhetően egy ideig együtt turnézott – kisegítő énekesként – a Grammy-díjas Dionnal.
A közös munka befejezése után saját együttest alapított, amellyel körbe koncertezték Kanadát.

2005-ben egy nemzetközi zenei fesztiválon elnyerte a „Best R&B/Pop Artist” díjat. Idén jelent meg debütáló albuma Nathalie Matthews címmel. A korong 13 gondosan válogatott és átírt dalt tartalmaz a zenevilág pop / R&B szegmenséből.
Nathalie sohasem feledkezik meg francia származásáról. Ezért két felvételt franciául énekel

Az albumon megtalálhatók David Cochran, a Commodores egykori tagjának mesés szerzeményei, aki ezúttal producerkedik is. Az ő nevéhez fűződik többek között Lionel Richie és Paula Abdul nem egy slágere. A közreműködők között volt még Victor Newman (Tyrese, Randy Jackson, Mike Epps) is.

„A zeném történetet mesél. Sokan, elsősorban nők azonosulni tudnak az életutammal. Szerettem. Hagytam, hogy elhagyjanak. Egyik célomat félretettem, hogy megvalósítsak egy másikat. Most mindent újrakezdek. Ezek az élmények kötnek össze a közönségemmel. Valóssá teszik, elmélyítik a zenémet, és lehetővé teszik, hogy lelkemből énekeljek.” – nyilatkozta Nathalie.

Egyáltalán nem rossz, meg nem is érdektelen lemez a Nathalie Matthews. Az album a „szokásos debütáló korong koeográfia” alapján készült. Vagyis vegyünk néhány jól kipróbált slágert régről, adjunk nekik egy kis új színezetet és így próbáljuk megkedveltetni magunkat a nagyérdeművel.

Nincs is ezzel semmi gond. De azonnal megfogalmazódik a kérdés: hogyan tovább? Sikerült-e lerakni ezzel az anyaggal a jövő alapjait? Úgy gondolom, ha az énekesnő a jelenlegi utat folytatja, hallani fogunk még róla a jövőben.

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Totaled My Heart
2. FREE
3. Hold On
4. No Mystery
5. Trippin’ Over You
6. My Boo
7. Givin` it my all
8. Don`t Surrender
9. Why ya Playin’
10. Juste Toi (ain`t nobody)
11. Talk To Me
12. I’m Over You
13. Ne Lache Pas (Don’t Surrender)