FőképKérsz egy sütit? – kérdezte Alf az udvari száműzetése helyszínéül szolgáló sátorban, a hozzá véletlenül betévedt rokontól.
A hatás azonnali és visszafordíthatatlan volt, hiszen a jóember nyomban elhalálozott, ami teljesen érthető, elvégre nem volt felkészülve az angolul beszélő szőrmók látványára.

Na semmi effélétől nem kell tartanunk a Talizmán sorozat második részében, elvégre csupa ismerőssel találkozunk, legfeljebb a statiszták változnak, egyiptomiak helyett ezúttal kínaiak szorgoskodnak az éppen aktuális ásatáson.

Az történik ugyanis, hogy a szokatlanul csapadékszegény évszaknak köszönhetően ősi romok bukkannak elő a Mincsiang folyó sötét habjaiból, s miként keselyűk gyülekeznek az elhullott dögre, úgy sereglenek a helyszínre a régészek.
Ide igyekeznek kis barátaink (Olly és Josh) idősebb hozzátartozóikkal egyetemben – mivel úgy sejtik, a következő talizmánt éppen itt, az elveszettnek hitt város, Jülang Csengszün falai között rejtették el évezredekkel korábban.

Odaérve nem csupán az aszálytól elgyötört vidéket (háttérben egy kialudt tűzhányó szabályos kúpjával), és komor parasztokat találnak, hanem régi ellenfelük keze nyomát is fellelik, mert mint kiderül, az ásatást Ethan Cain amerikai milliomos finanszírozza.
Ez több mint rossz hír, mivel hőseink legutóbb nem igazán baráti viszonyban váltak el tőle.

Akinek bonyodalomként mindez nem lenne elég, az örvendezhet, mivel a háttérben még egy csoport ténykedik titokban, bár szándékaikat illetően mindenki csak találgat. De mi mást is várunk egy kínai titkos társaságtól?
A San-Ren társaság ugyanis a szentként tisztelt hegy védelmére alakult – még évezredekkel ezelőtt, és mostani tagjai vélhetően nem nézik jó szemmel az itt turkáló régészeket.

Olly és Josh természetesen nem marad nyugton, ezért aztán hamarosan az események középpontjában találják magukat. Ez annak köszönhető, hogy szerencséjük és kíváncsiságuk révén olyan lelet birtokába jutnak, ami elképzelésük szerint elvezeti őket a talizmánhoz. Amikor ez kitudódik…

Eddig a szerző alábbi könyveiről írtunk:
Talizmán
Ízisz könnyei
Csang-O holdsüteménye