FőképKiadó: Universal Music
Megjelenés dátuma: 2006. november 30.
Kategória: filmzene

Woody Allen soha nem arról volt híres, hogy rengeteg pénzből készíthetett filmet. Ennek okán gyakran nem futotta már a büdzséből zeneszerzőre, sőt zenei szerkesztőre sem. A rendező a legtöbbször egyszerűen beletúrt a lemezgyűjteményébe, előkapott pár ősrégi jazzlemezt, és már meg is volt a filmzene.
(Emlékezetes kivétel volt a Világ második legjobb gitárosa című mozija, amelyhez Howard Alden készített briliáns kísérőzenét.)

Nos, a 2006-os Füles című filmnél sem nagyon volt másként. Allen – annyi más rendezőhöz hasonlóan – a neki tetsző zenékre forgatta le a filmjét. És úgy maradt. A Scarlett Johansson és Hugh Jackman főszereplésével készült film másik érdekessége, hogy Allen otthagyta New Yorkot, és úgy általában Amerikát, hogy Angliában forgasson.

A külön Johanssonnak írt film szeretnivaló komédia, a filmzene pedig ehhez passzol. Egyfajta személyes Woody Allen Best ofként is hallgatható, hisz a rendező gyaníthatóan nem véletlenül választotta Csajkovszkijtól a Hattyúk tavát, két Strauss-polkát, valamint Grieg Peer Gynt szvitjét.
Hogy azért ne csak klasszikus zenét hallhassunk, az albumra felkerült a maga nemében zseniális Xavier Cugat hasonlóan zseniális „Miami Beach Rumba” című felvétele, valamint még három latin darab Lester Lanin tollából.

Ahogy a film is kellemes szórakozást nyújt, úgy a filmzene is, bár magában hallgatva elég eklektikus, amiért azonban kárpótol, hogy a klasszikus zenei felvételeket a legkiválóbb zenekarok és karmesterek vezetik elő.

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Csajkovszkij: Swan Lake Ballet Suite: Scene
2. Csajkovszkij: Swan Lake Ballet Suite: Valse
3. Csajkovszkij: Swan Lake Ballet Suite: Danse des Cygnes
4. Csajkovszkij: Swan Lake Ballet Suite: Scene
5. Csajkovszkij: Swan Lake Ballet Suite: Danse Hongroise (Czardas)
6. Csajkovszkij: Swan Lake Ballet Suite: Scene (Finale)
7. Strauss: Annen-Polka Opus 117
8. Strauss: Tritsch-Tratsch Polka Opus 214
9. Xavier Cugat: Miami Beach Rhumba
10. Hacsaturján: Sabre Dance
11. Grieg: Peer Gynt Suite No. 1: Morning Mood
12. Grieg: Peer Gynt Suite No. 1: Aase`s Death
13. Grieg: Peer Gynt Suite No. 1: Anitra`s Dance
14. Grieg: Peer Gynt Suite No. 1: In the Hall of the Mountain King
15. Grieg: The Nutcracker Ballet No. 7: Scene
16. Lester Lanin: Adios Muchachos
17. Lester Lanin: Recado
18. Lester Lanin: Dengozo

Kapcsolódó írás:Füles (DVD)