Főkép

És történt vala az Úr 1990. évében, hogy minekután az Pokolgép az meghatározó tagjai, jelesül Nagyfi László és Kalapács József, a kórusból kiválanak, és létre hívják az új zenekart, melynek neve Omen leszen.

Szóval a zenekar két olyan embernek köszönhetően alakult, akik már akkor is a hazai metal zene meghatározó életformái voltak, szó nem volt arról, hogy kezdő banda csattogtatta a szárnyait, vagy lesz belőle valami, vagy nem alapon. Persze ez önmagában nem jelent semmit, hiszen egy zenekar, egy zenész valamikor kell, hogy kezdő legyen. Másrészről profiktól is hallunk időnként olyan anyagot, ami a legjobb indulattal sem nevezhető korszakalkotónak.
Az Omen esetében azonban Nagyfi és Kalapács szótárában – nem tudom, talán Kenobi mestertől vásárolták – nem volt olyan szó, hogy szerencse.

A zenekar felállása a kezdeti időktől szinte az évszakokhoz hasonlóan váltakozott, az Omen mégis töretlenül maradt a hazai metal egyik vezércsillaga. Sok-sok neves zenésszel dolgoztak együtt, kezdve a már említett Kalapács Józseffel – vele az utolsó közös lemezt ’97-ben rögzítették -, az addig a Sámánban zenélő Sárközi Lajossal, vagy az Idegen Anyag dalszövegeit szerző Müller Péter Sziámival, na és még számtalan zenésszel és zenekarral.

Az egyetlen kis bizonytalan pontot az Omen univerzumban egy valóság show szereplője képezte, de a tagok egy album elkészítése után rájöttek, lehet, hogy sok mindenre használható az új frontember, az éneklés azonban semmiképpen sem tartozik ezek közé.

A Hetedik Nap minden tekintetben a zenekar visszatalálása önmagához, sőt, mind szövegében, mind zenéjében vulkánként robban. Mintha a korábbi albumok mind tele lettek volna napalmmal, és ezek tüze olyan magasra lőtte az új lemezt, ahol méltó helyen van.

Gubás Tibor hangja széles és legalább hatsávos utakon száguld, ráadásul irányjelző nélkül váltogat, úgyhogy még akkor is képes meglepetést okozni, amikor már azt hinnénk egy torokból ennyi telik. A gitárok, a basszus, a dobok… hát igen, Omen.

Az együttes tagjai:
Nagyfi László – gitár
Nagyfi Zoltán – dob
Daczi Zsolt – szólógitár, akusztikus gitár, vokál
Gubás Tibor – ének, vokál
Vörös Gábor – basszus
Közreműködött:
Ángyán Tamás – hegedű

A lemezen szereplő számlok listája:
1. A hetedik nap
2. Sokkból sok
3. Visszük a súlyt
4. Jobban kell majd szeretnem
5. Kiveszem az agyad
6. Testvérem voltál
7. Repülj csak szabadon
8. Nincs Replay
9. Tiltsák be már a szerelmet
10. Magas vagyok
11. Kérdések nélkül

Diszkográfia:
Feketében
Brutális tangó
Anarchia
Jelek
Koncert
Idegen anyag
Tiszta szívvel
Best of Omen
A Hetedik Nap (2006)