FőképNégy év hosszú idő egy banda életében, pláne úgy, hogy ezalatt nem adnak ki lemezt. A Beautifulbargabe óta az angol csapat egyszer majdnem kimúlt, amikor a dobos, Butch Vig felállt, és kilépett. De visszatért, és az eredmény most hallható.

Az albumon minden megvan, ami egy emlékezetes lemezhez kell. Zúzás, kicsit retrós, de modern hangzás, hosszú és hangos gitárriffek, erőszakos dobolás, lendület. Csak éppen egyvalami hiányzik, amit a Garbage-tól megszoktunk: az ötlet.
Mert ha valamilyen technika folytán le tudnánk cserélni Shirley Manson hangját mondjuk egy erőteljes férfihangra, csak a legelvetemültebb rajongók gyanítanák, hogy egy Garbage-albumot hallgatnak. Nincs semmi baj, a hangzás egységes, a tempó erős, a gitár visít, a dob bömböl, rendesen meg van ez csinálva.

Néha úgy szólnak, mint a Deep Purple, néha meg úgy, mint egy tisztességes thrash banda, alkalmanként meg úgy, mint egy grunge-csapat, de egyre jobban belemerülve azt hallja a lelkes hallgató, hogy az a keserű, játékos, ötletes, ironikus Garbage, ami ez előző albumokat jellemezte, mintha teljesen háttérbe szorult volna.
Ráadásul valami oknál fogva teljesen háttérbe szorították az elektronikát, és előtérbe hozták a gitárt, ami megint csak nem tett jót a lemeznek. Míg az előző album korának hangzását tükrözte, addig a Bleed Like Me gyakran úgy hangzik, mint egy, a kilencvenes évekből itt maradt gitáralapú rockalbum, amit újrakevertek, de azt se nagyon.

Nem a mondanivaló hiányáról van szó, hisz hozzák a szokott történeteiket, Manson egyszerre végzet asszonya vamp, és dühös, kiábrándult, elkeseredett rocker, de sajnos ez sem változtat azon a tényen, hogy a banda albumai közül ez a legkevésbé sikerült.

Az együttes tagjai:
Shirley Manson – ének
Duke Erikson – gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek
Steve Marker – gitár
Butch Vig – dob

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Bad Boyfriend
2. Run Baby Run
3. Right Between the Eyes
4. Why Do You Love Me
5. Bleed Like Me
6. Metal Heart (Garbage)
7. Sex Is Not the Enemy
8. It’s All Over But the Crying
9. Boys Wanna Fight Garbage
10. Why Don’t You Come Over (Garbage)
11. Happy Home (Garbage)
12. Why Do You Love Me

Diszkográfia:
Garbage (1995)
Version 2.0 (1998)
beautifulgarbage (2001)
Bleed Like Me (2005)
Absolute Garbage (2007) 2 CD / DVD

Az együttes hivatalos oldala:www.garbage.com