FőképTukkayyid. Nem is tudom hányszor emlegették ezt a bolygót a későbbi kötetekben, mint azt a helyet, ahol a Klánok vesztettek, és ennek folyományaként kénytelenek voltak átmeneti békét kötni.
A Kerenszkij vére trilógia harmadik kötetéből kiderül, mi és hogyan történt valójában, miért változtatott menet közben politikát a Komsztár. Ami azért is meglepő, mivel a Belső Szféra egymással is civakodó államainak vereségeiért nem kis mértékben ez a vallási alapon szerveződő, a bolygóközi információáramlást felügyelő – így kulcsfontosságú szerepet betöltő – szervezet okolható.
Ráadásul a Klánok által meghódított világok nyugalmának megőrzése terén is nagy szerepe van – egyszóval a külső szemlélő biztosan nem érti meg azokat az okokat, aminek eredményeként 50 ezreddel (szinte a teljes katonai erejével) áll ki az egyesített inváziós erővel szemben.

Ezen összecsapás mellett csak díszítő motívumnak hat Victor, Kai és Phelan sorsának alakulása, bár (miként azt a későbbi regényekből tudjuk) ezek is fontosak a következő évtizedek szempontjából. Ja és ne felejtsük el azt a bosszút sem, ami Romano Liaóra vár, az Allard házaspár elleni sikeres merényletért.

Stackpole trilógiájával megadja azt az alaphangulatot, ami a későbbiekben szerencsére elég gyakran felbukkan, és jellemző a Battletech világra. Mint ahogy a Szabadszülött és Vérneves harcosok, a klánok és utódállamok, de legfőképpen a változatos formájú csatamechek is mondhatni védjegynek számítanak. Nem túlzás, hogy a trilógia ismerete kötelező a Battletech iránt érdeklődők számára.
 

Eddig a szerző alábbi könyveiről írtunk:
Halálos örökség
A vér szava
Elveszett sors
Kényszerszövetség
A pusztítás hercege
Farkas és holló

A Kiadó oldala:
Beholder Kiadó