Főkép

Varga Bence: Köd előttem, köd utánam

A vidéki kisvárosba születő Feri első tizenöt évét javarészt kórházban tölti. Zavaros családi viszonyai okán azonban hamar talpra kell állnia, és gondoskodnia megélhetéséről.

Kezdeti bukdácsolásai során elkísérjük őt az ezredfordulós Magyarország jellegzetes helyszíneire: a vidéki Áfész boltok mélyére, a bezárásra ítélt gyárba, a pesti utcákon árusító ügynökök közé, a szerb és arab maffia üzemeltetette vendéglátóipar világába.

Végül egy hirtelen jött lehetőséget megragadva a főhős időközben mellé szegődött társával drogdílerkedésbe kezd, amiben Hollandiában élő bohém húga is segítségére lesz.

A sodró lendületű regényből megismerhetjük egy mélyről jövő, ambivalens karakter lélektanát, mozgatórugóit, miközben színes, fanyaran nosztalgikus képet kapunk a korabeli Magyarországról is.

Oldalszám: 308

Ár: 3490 Ft

 

Angie Thomas: The Hate U Give

A gyűlölet, amit adtál

A tizenhat éves, színes bőrű Starr kettős életet él: az egyik világa a gettó, ahol felnőtt, a másik pedig a menő, külvárosi elitgimi. A két élete közti egyensúly akkor bomlik meg, amikor Starr szemtanújává válik, ahogy legjobb barátját, a fegyvertelen Khalilt lelövi egy rendőr. Minden, amit Starr ezek után mond, felhasználható ellene: tönkreteheti a helyet, ahol él, önmagára és szeretett családjára is veszélyt jelent.

A történetet a Black Lives Matter-mozgalom inspirálta, amely az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzd. Ebben az izgalmas és erőteljes regényben megismerhetünk egy fiatal lányt, aki pontosan ezért harcol.

A tizenhat éves, színes bőrű Starr kettős életet él: az egyik világa a gettó, ahol felnőtt, a másik pedig a menő, külvárosi elitgimi. A két élete közti egyensúly akkor bomlik meg, amikor Starr szemtanújává válik, ahogy legjobb barátját, a fegyvertelen Khalilt lelövi egy rendőr. Minden, amit Starr ezek után mond, felhasználható ellene: tönkreteheti a helyet, ahol él, önmagára és szeretett családjára is veszélyt jelent.

A történetet a Black Lives Matter-mozgalom inspirálta, amely az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzd. Ebben az izgalmas és erőteljes regényben megismerhetünk egy fiatal lányt, aki pontosan ezért harcol.

Fordította: Benedek Leila

Oldalszám: 424

Ár: 3490 Ft

 

Brandon McMillan: Szerencsés kutya leckék

A hírességek kutyatrénere, és a CBS Emmy-díjas Szerencsés kutya műsorának házigazdája megosztja képzési módszerét, amellyel bármilyen kutyából – az elkényeztetett fajtatiszta kölyöktől a menhelyi sokkot kapott kutyáig – csupán hét nap alatt példamutató társat farag.

Brandon McMillan a Szerencsés kutyában minden héten megment egy képzetlen, nem kívánt, „adoptálhatatlan” menhelyi kutyát. Napok leforgása alatt ezek az állatok csodálatos átalakuláson mennek keresztül, közben megtanulnak bízni benne, elsajátítják a hét általános parancsot, és túlteszik magukat a viselkedési problémáikon – végül pedig jól nevelt házi kedvencek és kiegyensúlyozott segítőkutyák válnak belőlük. Szívügyének tartott munkája végeztével minden kutyát elvisz a végleges családjához. Első könyvében Brandon McMillan megosztja azt a tudást, amit több ezer – mindenféle fajtájú és személyiségű – kutyával való munkája során szerzett, hogy az olvasó a saját háziállatából is jól nevelt szerencsés kutya váljon.

A Szerencsés kutya leckék kötete a kezdetektől tanítja a kutyatulajdonosoknak, hogyan alakítsák ki a bizalmat, és hogyan mérjék fel a kutya személyiségét. Majd útmutatót ad, játékos, pozitív és finom megközelítést a hét általános parancs – az ÜL, MARAD, FEKSZIK, GYERE, LE, LÁBHOZ és a NEM – tanításához.

Végül McMillan megoldásokat ad a gyakori viselkedési problémákra is, mint például a szobatisztaság hiánya, a szökdösés, a rágcsálás, az állandó ugatás és az élelemlopás.

Az egyes lépések könnyen követhetők, a tippek és trükkök kipróbáltak, így csodát tehetünk még a legneveletlenebb kutyával is.

Fordította: Czibik Márta

Oldalszám: 339

Ár: 3990 Ft

 

Mihael Bar-Zohar – Nisszim Misal: Nincs lehetetlen küldetés

A Nincs lehetetlen küldetés c. kötetükben Michael Bár-Zohar és Nisszim Misal bemutatja az Izraeli Különleges Erők, a MOSZAD harminc legvéresebb, leglendületesebb és legbátrabb bevetését. A két szerző bámulatos részletességgel írja le az ellenséges területen végrehajtott ütközeteket és rajtaütéseket, a halállal dacoló kommandós hadműveleteket, miközben megosztja az olvasóval mind a harcoló katonák, mind a legfelsőbb parancsnokok személyes élményeit, felfedve reményeiket és félelmeiket. A történetek többnyire győzelmekről szólnak, de néha rávilágítanak az óriási kudarcokra is, valamint egybefonódnak néhány neves izraeli vezető életével és tetteivel, köztük Mose Dajan, Ariel Saron, Ehud Barak, a Netanyahu testvérek, Simon Peresz és Avigdor Kahalani sorsával és cselekedeteivel.

Azonkívül, hogy a szerzők lefestik a rendkívül veszélyes küldetéseket, minden fejezetben interjút is közölnek olyasvalakivel, aki részt vett az adott bevetésben, köztük fontos izraeli politikusokkal – és olyan megdöbbentő fotókat is mellékelnek, amelyek közül sok első ízben kerül a nyilvánosság elé.

A kötet nélkülözhetetlen olvasmány azok számára, akik szeretnék megérteni, hogy ezek a küldetések miként formálták Izraelt és talán az egész világot.

Fordította: Szabó Mihály

Oldalszám: 358

Ár: 3990 Ft

 

Ian McDonald: Luna – Újhold

A Holdon meg kell küzdened minden talpalatnyi helyért.

És Adriana Corta pontosan ezt tette.

A Hold legfiatalabb uralkodócsaládjának fejeként Adriana kicsavarta a Hold hélium-3 iparát a Mackenzie vállalat kezéből, és új státuszt vívott ki a családjának. Élete alkonyán azonban Adriana vállalatát számos ellenség támadja, akiket üstökösszerű felemelkedése során szerzett. A Corta család csak úgy maradhat fent, ha Adriana öt gyermeke megvédi az anyjuk birodalmát a támadóktól… és egymástól is.

Fordította: Tamás Gábor

Oldalszám: 432

Ár: 3990 Ft

 

 

Jamie Vardy – Stuart James: A semmiből – Az én történetem

A futballban néha a lehetetlen is megtörténik – ez lehet a mottója ennek az őszinte szavakkal elmondott történetnek a fiúról, aki a semmiből indulva a csúcsra jutott.

Egy hétköznapi angol srác, Jamie Vardy a futballvilág egyik legvalószínűtlenebb hőse lett. Pedig pár évvel ezelőtt még semmi jel nem utalt erre. Amikor tinédzser korában elbocsátotta a kedvenc csapata, Jamie úgy érezte, nem lesz már több esélye. Elszántságának köszönhetően azonban a kocsmai foci világát, majd a félamatőr Stocksbridge Park Steelst – ahol heti 30 fontot keresett, s közben egy gyárban dolgozott – is megjárva a Premier League legnagyobb sztárjai közé emelkedett.   

Jamie-nek vad és mozgalmas fiatalkora volt, melyet sohasem tagadott meg. A futball azonban minden nehézségéből kisegítette, s az FC Halifax Town, majd a Fleetwood Town színeiben termelt góljainak köszönhetően szerződést köthetett a Leicester City csapatával. Minél nagyobb figyelem övezte pályafutását, Jamie annál inkább a futballra koncentrált. A kieséstől való csodálatos megmenekülés után a Leicester következő idénye valóságos tündérmesének bizonyult. Az előzetesen teljesen esélytelennek tartott gárda a fogadóirodákra rácáfolva bajnoki címet szerzett, Jamie pedig az első játékos lett, aki 11 egymást követő Premier League-mérkőzésen is a hálóba tudott találni.

Fordította: Zentai György

Oldalszám: 292

Ár: 3990 Ft

 

Michael Hastings: Az operátorok – Amerika afganisztáni háborújának őrült és félelmetes története belülről

Stanley McChrystal négycsillagos tábornok, az Afganisztánban állomásozó amerikai és nemzetközi erők parancsnoka, igazi fenegyerekként végezte a munkáját, a beosztottjai többek között Rocksztár néven emlegették. 2010 tavaszán mellé szegődött Michael Hastings, a Rolling Stone magazin újságírója, hogy tudósítson a közel-keleti helyzetről, és a saját szemével láthatta, ahogy a tábornok és katonái időnként leisszák magukat, és nyíltan kritizálják az Obama-adminisztrációt. Hastings cikke a megjelenése idején komoly politikai vihart kavart, amelynek hatására végül kirúgták McChrystalt.

Az operátorok sokkoló betekintést nyújt a színfalak mögé, a vezető beosztású katonák, az óriási téttel bíró hadműveletek és a bürokratikus csatározások világába. Miközben Hastings elkalauzol minket a hátországban zajló őrjáratokra és kémekkel teli szállodai hallokba, egy ördögien bonyolult és félelme szerint megnyerhetetlen háborút tár fel. A szatirikus hangvételű könyv felhasználásával 2017-ben játékfilm készült War Machine címen, Brad Pitt főszereplésével.

Fordította: Horváth Norbert

Oldalszám: 448

Ár: 3990 Ft

 

David Eagleman: Az agy

A te történeted

Csatlakozzunk a neves agykutatóhoz, David Eaglemanhez a bennünk lakozó univerzumban tett körútján! Az utazás érinti az extrém sportokat, a bűnügyi igazságszolgáltatást, a népirtást, az agysebészetet, a robotok világát és a halhatatlanság keresését. Útközben, az agysejtek milliárdjainak és kapcsolataik billióinak végtelenül sűrű dzsungelében olyas­valamit találunk, amire nem számítottunk. Önmagunkat.

„Az agy minden oldala tartogat meglepetéseket, a könyv éppoly fantasztikus, mint amilyen magával ragadó.” STEPHEN FRY

Fordította: dr. Both Előd

Oldalszám: 240

Ár: 3990 Ft

 

 

 

Szabó Tünde: Balla Adrienn 5. – Rácsok

Adrienn mintha egészen normális életet élne: suliba jár, szobafogság miatt délutánonként otthon ül, Karesz az idegeire megy, Márkkal rendben vannak, és nem érkezik újabb pendrive sem.

Csakhogy nem mindenki hajlandó úgy tenni, mintha Balázs nem is létezett volna, és ez felrázza Adriennt is. Hamarosan nyomra bukkan, amit már csak követni kellene. Ehhez viszont csapatmunkára van szükség.

Közben Adrienn a legváratlanabb pillanatban fedezi fel az apja egy régen eltemetett titkát. Ez lehet az, ami után hónapok óta kutat. A megoldás arra, hogyan szabadíthatná ki a börtönből.

És persze ott van még egy megválaszolatlan kérdés: ki küldte a pendrive-okat?

Oldalszám: 364

Ár: 2990 Ft

 

 

Malter György: Rosszcsont mesék a házból

A nagy sikerű Rosszcsont mesék újabb folytatása ezúttal egy bolondos házban, egy vidám család körében játszódik, ahol veszekedős képek, egy félős lámpa, a csúszós lépcső, az elkalandozó könyv, az aludni nem akaró párna vagy éppen a folyton vitatkozó kiscipők borítják fel a gyerekzsivajtól egyébként is hangos család életét.

Oldalszám: 80

Ár: 2490 Ft

 

 

 

 

 

 

P. G. Wodehouse: Pupák Csodaországban

Pupák, a Parazita klub törzsvendége épp Amerikában tengődik recepciósként, amikor húszezer fontot örököl, és kissé furcsa körülmények között találkozik a nagy „ő”˗vel: felgyújtja a kalapját. Egy jóslat és a rámenős filmsztár, Mervyn Potter erőszakosságának hatására fél vagyonát egy kétes színházi előadásba fekteti, csak hogy szerelme közelében lehessen.

P. G. Wodehouse ezúttal a színházi világ kulisszái mögé enged bepillantást. Mivel Wodehouse könyvét tartjuk a kezünkben, biztosak lehetünk a happy endben és a fergeteges poénokban.

Fordította: Kövesdi Miklós Gábor

Oldalszám: 216

Ár: 2490 Ft

 

Forrás: www.gabo.hu