Főkép

Bosnyák Viktória: A nagy szinonima-hadjárat

Nyelvkincstár-sorozat

Puritánia elnöke hadat üzen Extravagancia királynőjének. A tiszta beszéd jegyében kis híján kitör a háború, de szerencsére felbukkan Fodor Menta, és békésebb megoldást javasol: egy nyelvi vetélkedőt.

Oldalszám: 120

Ár: 1499 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

Dés László: A Pál utcai fiúk - A zenés játék dalai

Kottafüzet az előadás fotóival

„Kiválasztottnak érezheti magát, akinek sikerül bejutnia a Vígszínház új zenés előadására, A Pál utcai fiúkra: a jegyek már hónapokkal előre elfogytak. A lépcsős gubbasztásért közelharc folyik, a betegség miatt megmaradó belépőkre pedig csoda, hogy még nem kell licitálni. […] Ilyen egy sikerszéria kezdete. Mint valami hipnózis.”

Papp Lídia – Élet és Irodalom, 2017. január 13.

„A cselekmény a harcokra, az árulásra, az összecsapásra van kiélezve. Mint minden musicalt, úgy ezt is a zene, na és persze a tánc, azaz pontosabban a táncszerű színpadi mozgás sodorja előre. […] Szinte vágyik rá még a néző, hogy ne legyen vége, hogy szünet se legyen – mert kibírom, mert élvezem, mert rajongok ezekért a gyerekekért, akik a színpadon már nem egészen gyerekkorúak.”

Kelecsényi László – Art7 Művészeti Portál, 2016. november 7.

A Pál utcai fiúk című zenés játékot 2016. november 5-én mutatták be a Vígszínházban, Marton László rendezésében. A kottafüzetben a nagy sikerű darab valamennyi dalának kottája és dalszövege megtalálható, a kiadvány melléklete pedig színes fotók segítségével idézi fel az előadás legemlékezetesebb pillanatait.

Oldalszám: 88

Ár: 2999 Ft

 

Ijjas Tamás: A világ leggonoszabb meséi

Ó, hát egy kis gonoszkodás, az már valami, nem? Csak amennyire jólesik. Ha egy bomba nem robban fel, az most rendesség tőle, vagy gonoszság? Hisz rendes bomba jó gyilkosan felrobban, nem? Ha egy halász túlságosan szereti a sült aranyhalat, hogyan teljesülnek a kívánságai? Ha a királyfi megbukik kötélmászásból, hogy jut fel a toronyba? Ha egy királyi bölcsességfog iszonyúan sajogni kezd, hova lesz a királyi bölcsesség? Ha egy rántotta kisüti a világháborút, akkor minden katona éhesen marad? Nektek ez mind nem elég gonosz? És ha egy láthatatlan ember belecsíp mindenki fenekébe, az már azért elég gonosz, ugye?

Ijjas tamás és Lackfi János olyan irtó rövid, vicces meg borzongató meg vicces-borzongató meséket írtak, melyeket az okos olvasók nyugodtan folytathatnak tovább, akár a világ végéig is, meg még egy nap…

Oldalszám: 56

Ár: 2499 Ft

 

Bartos Erika: Buda tornyai

Brúnó Budapesten 1.

Tudod-e, hogy hány harangja van a Mátyás-templomnak, hány tornya a Halászbástyának, és milyen magas a Szabadság-szobor? Honnan származik Óbuda vagy a Rózsadomb neve?

A hat kötetre tervezett Brúnó Budapesten sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit: tereket, épületeket, múzeumokat, ismertebb nevezetességeket és felfedezésre váró látványosságokat. Minden kötethez Fényképes foglalkoztató füzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal.

A Buda tornyai című kötetéből Buda történelmi részeit, a Várnegyedet, a Gellérthegyet és Óbudát ismerhetjük meg.

Bartos Erika, a Bogyó és Babóca sorozat írója és rajzolója, akinek munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el, most a fővárost mutatja be a legkisebbeknek. Az építészmérnök végzettségű meseíró egy, az óvodások számára jól érthető történet és saját, részletgazdag rajzai segítségével kalauzolja végig a kis olvasót Budapest nevezetes helyszínein.

Oldalszám: 288

Ár: 3999 Ft

 

Bartos Erika: Buda tornyai lépésről lépésre - Brúnó Budapesten 1.

A fényképes foglalkoztató Bartos Erika Brúnó Budapesten című sorozatának Buda tornyai című kötetéhez készült. A könyv rajzain látható helyszínek most fotókon köszönnek vissza. A mese eseményeinek sorrendjében ismerhetjük meg a Várnegyedet, a Gellérthegyet és Óbudát, majd néhány Budapesttel kapcsolatos feladatot is megoldhatnak a gyerekek.

Brúnó Budapesten

A hat kötetre tervezett sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit: tereket, épületeket, múzeumokat, ismertebb nevezetességeket és felfedezésre váró látványosságokat. Minden kötethez Fényképes foglalkoztató füzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal.

Oldalszám: 40

Ár: 1299 Ft

 

Miklya Luzsányi Mónika: Cília árnyai

Cília helyes lány, és töriből is zseniális. Csak egy kicsit habókos. Vagyis nagyon. Mert mi mással lehetne magyarázni, hogy állítása szerint néha egy fejetlen szellemmel társalog? Ám akármilyen fura is Cília, most szükség van rá meg az eszére, különben bezárják az iskolát – a hajdani Akarattyánkastélyt –, és wellness-szállodává alakítják. A hatalmaskodó polgármesterrel nemcsak Cília száll szembe, hanem a suli markos vízilabdacsapata is, köztük Káró, a kiváló gólvágó, aki egyáltalán nem tartja bolondnak Cíliát, sőt rajong érte. A szórakoztató kísértethistóriában nyüzsögnek a szellemek, évődnek a szerelmesek, és még a Nárcisszuszlovagrend titkára is fény derül.

Oldalszám: 336

Ár: 2499 Ft

 

 

 

 

Boldizsár Ildikó: Esti állatmesék

Éppen annyira sokszínű és változatos ez a gyűjtemény, mint maga az állatok világa – Boldizsár Ildikó író-mesekutató olyan kötetet állított össze, amelyben a leghíresebb európai, afrikai és ázsiai népmesék éppúgy megtalálhatók, mint a méltán ismert La Fontaine- vagy Grimm-történetek. Tucatnyi állat – köztük róka, béka, kecske, ló, elefánt és kisegér – népesíti be az oldalakat, és bizony gyakran a gyengék diadalmaskodnak az erősek felett: így válik hőssé az okos kakas, a furfangos nyúl és a bölcs teknős, miközben életre szóló leckét kap a mohó farkas és az elbizakodott jaguár.

A könyvet minden korosztálynak ajánljuk! Az óvodások élvezik a fordulatos történeteket, a nagyobbak pedig felismerik az állatok emberi jellemvonásait, a mese örök tanulságait.

Oldalszám: 128

Ár: 3499 Ft

 

Lesi Zoltán: Karton és Matild - A zombimentők

A félős kisfiú, Karton, egész nap a gép előtt ül. Épp egy játékban küzd a virágok ellen, amikor az ágya alól kimászik egy apró, zöldbőrű emberke. Az agypusztítóan büdös zombi Karton segítségét kéri. Felbukkan Matild, a bátor szomszéd lány is, és együtt zombimentő kalandokra indulnak. Vajon ki tudják szabadítani a zombi tesóját egy ádáz gaz fogságából? Megtalálják a rájuk törő kerti törpék gyenge pontját? Mi történik a zombikkal, ha csokit esznek? És hogyan lehet legyőzni a köpenyes főgonoszt?

Oldalszám: 104

Ár: 2499 Ft

 

 

 

 

Tarján Veronika: Kiugrott a gombóc...

A Gőgös Gúnár Gedeon megzenésített versei, meséi 2.

Az új album zenéit is Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. A közreműködők között szerepel vendégművészként Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát.

A generációkon átívelő értékmegőrzés jegyében Tarján Veronika, a Veronaki zenekar énekesnője és frontembere énekli el nagymamája, Varga Katalin költeményeit. Az énekesnő férje, Mogyoró Kornél és barátjuk Fejér Simon által komponált dalok hamisíthatatlan zenei utazásra hívnak bennünket. A Móra Könyvkiadó a nagy sikerű első album zenei és irodalmi folytatását is a Móra Music brand alatt jelenteti meg.

“A `Kiugrott a gombóc` lemez amellett, hogy nagymamám szellemi örökségének tovàbbgondolása, gyerekirodalmi kincs megőrzése is az utókor szàmára. Nekem és a férjemnek egy meghatározó zenei anyag az életünkben. A lemez készülésével együtt váltunk szülő párrá. Mint ahogy a gombóc, úgy ugrott ki közénk Viràg - a kislànyunk - December elején. Januárban már bele is fogtunk a lemez megàlmodásába. A Mogyoró Kornél - Fejér Simon zeneszerzőpáros a "Libabál" folytatását is néhány ihletett nap alatt rakta össze. Míg a nappaliban a nagymamám szövegeire bújtak elő fèrjem Kornèl, és Simon lelkèből a dallamok, addig pici lànyunk édesdeden aludt dédanyja egykori szobàjàban, ami mostmár gyermekszobàvá vàlt. Mama írógépe mosolyogva nézett ràm a komódról, mikor énekelni kezdtem, hogy Kiugrott a gombóc a fazékból...” Mesél Tarján Veronika az alkotási folyamatról.

A Móra Kiadónak és a Veronaki zenekarnak köszönhetően Varga Katalin írónő kiváló és nem kevés humorral fűszerezett költeményeit igényes, minőségi és gazdag muzsika formájában ismerhetik meg a mai gyerekek. A lemez és a mesekönyv kapcsolódása egyedülálló és értékes üzenetet hordoz magában: a felmenőink által ránk hagyományozott értékeket és tudást őrizzük kincsként, és ne felejtsük újra és újra csiszolni, hogy fényét még az utókor is csodálhassa!

Ár: 3499 Ft

 

Nógrádi Gábor: Lángoló nyaram - Dávid és Dorte

Dávid gátlásos, tizenöt éves magyar fiú. Dorte derűs és természetes dán kamaszlány. A szüleikkel nyaralnak egy görög szigeten – és rögtön egymásba szeretnek. Együtt fedezik fel a környék eldugott öbleit és furcsa figuráit: a szállodai románcok hőseit, hősnőit, a nehéz sorsú matrózokat, a parti bunkerben lakó barátságos asszonyt, valamint a komor szír férfit meg társát, az örökké optimista afrikai menekültet. Leginkább persze egymást fedezik fel: Dorte és a déli napfény feloldja Dávid gátlásait, és a pár fülig merül a testi-lelki örömökben.

A humoros, kalandos történetet a kamaszszerelem lassan kibontakozó erotikájának őszinte ábrázolása teszi különleges élménnyé.

14 éven felülieknek

Oldalszám: 216

Ár: 2399 Ft

 

 

Kirsi Kunnas: Nyakigláb nyuszi bukfencei

A humoros verses mese 1979-ben jelent meg először, és azóta gyermekirodalmi klasszikussá vált. A történet hőse a játékos kedvű Nyuszi, akit a Varázsló bűvöl elő a kalapjából. Nyuszinak fogalma sincs, mire való a füle, a szeme, az orra és a szája, vándorútra indul hát, hogy kiderítse. Bejárja az erdőt, kalandjai során még farkasháton is lovagol. De vajon rájön-e arra, hogy ki ő valójában? Le tudja-e győzni a Varázslót, aki azon mesterkedik, hogy Nyuszi visszakerüljön a kalapba?

A különleges hangulatú meséhez az ismert finn grafikus, Christel Rönns készített illusztrációkat.

Kirsi Kunnas (1924–) gyerekkönyvei páratlanul népszerűek hazájában, Finnországban. Az írónő kétszer részesült a rangos Topelius-díjban, műveit számos nyelvre lefordították, többek között angolra, németre, svédre és franciára.

Fordította: Gáti István 

Oldalszám: 64

Ár: 2499 Ft

 

Mándy Iván: Robin Hood

Móra Klassz

Mándy Iván híres ifjúsági könyve a középkori Angliában játszódik, és a sherwoodi erdő igazságosztójának, Robin Hoodnak a történetét meséli el, aki embereivel szembeszállt a zsarnok nottinghami városbíróval.

Oldalszám: 224

Ár: 1999 Ft

 

 

 

 

 

 

Kelly Oram: Sz mint szűz

LOL-könyvek

Kelly Oram negyedszer!!!

Szűznek lenni szívás. Valerie-t eddig is sokan hülyének nézték, amiért a házasságig várni akar a szexszel, az viszont már nagyon gáz, hogy emiatt a pasija szakít vele, Val nyilvános kiborulása pedig felkerül a YouTube-ra. De a lány kitart az elvei mellett, és ha már úgyis milliók röhögnek rajta, elindítja a „V mint vigyázz a szüzességedre!”-kampányt, ami pillanatok alatt országos méretűre nő.

A szívdöglesztő rocksztár, Kyle Hamilton is hall Valerie fogadalmáról, és mindent elkövet, hogy a lány khm… meggondolja magát. Ellenállni ,,Az év legszexibb pasijá"-nak, amikor hódító üzemmódba kapcsol? Sok sikert, Szűz Val!

Fordította: Szabó Luca 

Oldalszám: 312

Ár: 2499 Ft

 

Forrás: Móra Könyvkiadó