Főkép

Fodor Veronika: Egy kiállítás képei

Festészet és zene karöltve jár Mogyeszt Petrovics Muszorgszkij Egy kiállítás képei című zeneművében, melyet barátja, Viktor Hartmann festő ihletett. Misztikus történetek és orosz népmesei elemek keverednek a vidám, kedves jelenetek közé. Megjelenik benne maga a zeneszerző is, ahogy sétatémák alatt dúdolva kering a képek között. Az azóta is töretlen népszerűségnek örvendő zenéhez Fodor Veronika írt mesét, megjelenítve benne a korszak Szentpétervárjának sokszínűségét.

A könyvben található CD a mű Maurice Ravel nagyzenekarra hangszerelt feldolgozását tartalmazza.

Oldalszám: 56

Ár: 2900 Ft

 

 

Kányádi Sándor: Három székláb

Kányádi Sándor Kaláka által is megzenésített verse, Szimonidesz Kovács Hajnalka rajzaival, leporelló formájában.

Oldalszám: 8

Ár: 1700 Ft

 

 

 

Sajdik Ferenc: Kutyák és ormányosbogarak

Hát (m)ilyenek az állatok? Sajdik Ferenc sorozata az állatokról és rólunk, emberekről szól, iróniával és szeretetteljes

humorral. Első kötetünk a Kutyák és ormányos bogarak titkos életébe enged bepillantást és lehetővé teszi, hogy félelem nélkül, szeretettel közeledjünk kicsi vagy éppen nagyobb barátainkhoz. Sajdik Ferenc Hát (m)ilyenek az állatok című komikus alkotását már ismerhetjük a televízió-képernyőről, most a Holnap Kiadó gondozásában könyv formájában is elérhetővé tesszük.

Oldalszám: 84

Ár: 2900 Ft

 

Acsai Roland: A betondzsungel könyve

Egy nagyvárosi Maugli-történetet tartasz a kezedben.

Az elárvult Felhőt és Holdat egy Budapestre erősen hasonlító város állatkertjének farkasgondozója veszi magához – aki maga is félig farkas –, és titokban felneveli őket. Az ikrek megtanulják az állatok nyelvét, és amikor nagyobbak lesznek, kimerészkednek a városba. Felhő szerelmes lesz egy fiúba, akit egy gonosz gyárigazgató elrabol. Felhőre, Holdra és társaira vár a feladat, hogy megtalálják és kiszabadítsák. Az izgalmas kalandban szerencsére segítségükre vannak az állatkert lakói is.

Ha nem tudod, milyen egy zsiráf hátán, éjszaka vágtatni egy kivilágított sugárúton, akkor olvasd el a könyvet, és megtudod! Tarts velük a fergeteges kalandokban egy „állati jó” könyv lapjain!

Oldalszám: 168

Ár: 2900 Ft

 

Alice csodaországban

Egy átlagos, unalmas napon egyszer csak rendkívüli események veszik kezdetüket, miután Alice a Fehér Nyúl után ugrik a nyúlüregbe. A talpraesett kislány a különös szereplőkkel benépesített Csodaországban találja magát. Lewis Carroll klasszikusa dióhéjban azoknak a gyerekeknek, akik már önálló olvasásra vágynak.

Fordította: László Noémi

Illusztrátor: Mauro Evangelista

Oldalszám: 64

Ár: 2500 Ft

 

 

 

 

Gelencsér Gábor: Magyar film 1.0

Könyvünkben a magyar film alkotóiról, meghatározó műfajairól és stílusairól olvashatunk az első magyarországi vetítéstől, vagyis 1896-tól a Saul fia 2016-os Oscar-díjáig.

A 120 év történetét bemutató tíz fejezetben megismerhetjük az egyes korszakokat alakító társadalmi folyamatokat, a filmgyártás intézményrendszereit, amelyek segítségével a kortárs magyar film értelmezése is könnyebbé válhat.

A Magyar film 1.0 a Holnap Kiadó ismeretterjesztő sorozatában, a magyar művészet és művelődéstörténet fejezetei részeként jelenik meg. Reméljük, hogy olvasóink a könyv segítségével értőbb szemmel, több tudással és nagyobb élvezettel nézik majd a magyar filmművészet nagyszerű alkotásait.

Oldalszám: 272

Ár: 3500 Ft

 

Forrás: Holnap Kiadó