Főkép

Bíró Szabolcs: Non nobis Domine

A Kelet oroszlánja és Az utolsó vörös barát végre egy kötetben! (Átdolgozott, bővített kiadás)

Bátorság. Hősiesség. Eretnekség.

1292-ben Bátor Vilmos templomos lovag huszonhárom év távollét után hazatér a Szentföldről Magyarországra – otthon azonban csak halál és gyász várja. A megkeseredett, kiábrándult férfi szárnyai alá veszi és tanítani kezdi elárvult unokaöccsét, hiszen Attilában látja a megszégyenült Templomos Lovagrend új reményét, a tökéletes és gáncstalan harcost. Ám hiába igyekszik az általa helyesnek vélt útra terelni a kisgyermekből lassan férfivá érő növendéket, Attila túlságosan is vágyik a szabad életre. Amikor pedig Vilmos kardját, az ősi családi örökséget elcsenve akar megnyerni egy titkos éjszakai párbajt, nagybátyja büntetésből hosszú útra küldi az olasz énekmondó, Umberto oldalán. Ez az út örökre megváltoztatja Attila életét. Rablógyilkosokkal harcol, csaknem halálos sebet kap, majd megismeri azt az érzést is, amelyre egy templomos lovagnak még csak gondolnia sem szabad: a szerelmet.

A Non nobis Domine a lovaggá cseperedő Attila szemén keresztül mutatja be egy vérzivataros korszak, a XIII. és XIV. század fordulójának háborúit, az Árpád-ház kihalását követő kegyetlen éveket, egy új uralkodói dinasztia felemelkedését és a Templomos Lovagrend bukását.

Az Anjouk című nagyszabású regénysorozat előzményét, Bíró Szabolcs első történelmi regényének két kötetből eggyé gyúrt kiadását olvasva kibontakozik előttünk a magyar középkor sáros, véres, mégis levendulaillatú világa.    

Terjedelem: 800 oldal

Ára: 4990 Ft

Tervezett megjelenés: 2016. 11. 04.

 

Kimberley Freeman: Parázs-sziget

1891-ben Tilly Kirkland viharos házassága tragikus véget ér. A bűntudattal küszködő lány a távoli Parázs-szigetre menekül, ahol a kis Eleanor Holt (Nell) nevelőnője lesz. Nell édesapja, a jóképű, özvegy börtönparancsnok felkelti a lány érdeklődését. Tilly küzd a múltjával, az érzéseivel és a titokkal, amelyet egész életében hordoznia kell. Aztán feltűnik a kertben egy furcsa rab, Hettie, és Tilly élete különös fordulatot vesz. De vajon minden az, aminek látszik? Több mint száz évvel később a bestsellerszerző Nina Jones igyekszik megírni soron következő könyvét. Ihletet keresve vonul el a Parázs-szigetre. Vagy lehet, hogy csak menekül? Vajon milyen bűnök nyomják a fiatal író lelkét?

A Vadvirágok lányai és az Álom-öböl szerzőjének legújabb családregénye ismét Ausztrália egzotikus tájaira csábítja az olvasót.           

Terjedelem: 400 oldal

Ára: 3490 Ft

Tervezett megjelenés: 2016. 11. 07.

 

 

Bánó Attila: 44 meghökkentő eset a magyar történelemből.

Becsület

Bánó Attila számtalan érdekes, talán kevésbé ismert rejtélyes történettel szórakoztatta eddig olvasóit. Ebben a kötetben a szerző olyan furcsa tanulságos „valódi meséket” gyűjtött egy csokorba, amelyek egy-egy magyar történelmi személyiség hőstetteit mutatják be. Vajon mennyit számít manapság a becsület és mennyire volt ez természetes a régi időkben?

Megtudhatjuk, hogy Hédervári Dezső milyen furfangos módon mentette meg Károly Róbertet az élete árán a posadai csatában. Nyomozhatunk egy kicsit a szerzővel Anjou Mária rejtélyes halála kapcsán. Vajon egy koronás úrnőt magára hagyhattak a király távollétében? Vajon a rejtélyes lovas baleset valóban baleset volt? A kötet egy hatévszázados időutazás. Bánó Attila 44 történeten keresztül a becsület különböző aspektusait mutatja be. Igaz, hogy Hunyadi egy „dublőr” segítségével menekült meg? Hogy viszonyultak a paráznasághoz a korabeli uralkodók? Mátyás király miért törte össze a velencei üvegből kapott ajándékait? Miért harcoltak a patikusok az orvosok ellen az 1600-as években? Vajon mi járt annak a könyvnyomtatónak, aki kijavította a Biblia hibáit? Hogy halt ki a Zrínyi család? Vajon jól ítéljük meg az iszlám hatásait? Mit súg erről nekünk a történelem? Mi lehetett az Ady Endre és Tisza István közötti ellentét valódi oka? Az érdekes kérdésekre sokszor meghökkentő vagy épp megdöbbentő válaszokat kaphatunk.      

Terjedelem: 400 oldal

Ára: 3990 Ft

Tervezett megjelenés: 2016. 11. 07.

 

Likó Marcell (Géczi János szerk.): Énekelt és el nem énekelt dalok

Panellét, apa - anya játszmák, elárvultság, élvezetek.

Mintha csak erről szólnának a Vad Fruttik szövegei, holott a dalokat kedvelők ennél sokkal többről, más korosztályos élményekről is beszámolnak.

Likó Marcell (1979) dalszövegei elsősorban énekhangra készültek, s bennük ott az az idő, amely az olvasó életideje is.          

Terjedelem: 96 oldal

Ára: 2490 Ft

Tervezett megjelenés: 2016. 11. 18.

 

 

 

 

 

 

Benedikty Béla: Názáreti

A történelem legismertebb és legcsodálatosabb alakja tanulatlan ács lett volna? Aki írni-olvasni sem tud, de mindenkinél nagyobb hatással van az emberiségre kétezer éve? Akiről felnőttkoráig semmit nem tudunk, a későbbiekkel kapcsolatban pedig az Újszövetség ismertet meg velünk néhány, bűvésztrükknek tűnő cselekedetet, és sok, nem túl szellemes mondatot, amikkel tanított?

Ezért nem ölnek meg senkit. Ha elfogadjuk, hogy megszületett Názáretben (nem Betlehemben), és meghalt úgy, hogy elítélték és keresztre feszítették, akkor érdemes azt is tudni, milyen lehetett valójában. Mit tett, amiért gyűlölték és meg akarták ölni?

Benedikty Béla regénye egy Názáretben született fiú életéről szól kilenc és tizenkilenc éves kora között. Megkísérli a válaszadást a fenti kérdésekre.         

Terjedelem: 400 oldal

Ára: 3750 Ft

Tervezett megjelenés: 2016. 11. 21.

 

Lackfi János – Vörös István: Csavard fel a szöveget

Tudta? Tudta, hogy most nyúlik pontosan? Hogy estefelé már szűk a fejem? Hogy szóljon hangosan a gyomrom? Hogy Agyarország nem apácazárda? Hogy én vagyok King és én vagyok Kong? Hogy próbálj meg lázítani? Hogy budapesti trafóházban nagy az Amper mindennap? Hogy milyen életet él millió, billiárd, trilliárd furcsa szám? Hogy van, ami szeretkezés meg nem is? Hogy jaj, úgy élvezem én a légkört? Meg hogy ha senki sincs, ki felvarrasson, varrasd föl magad? Hát most megtudja!

A sláger fülbemászó bogár. Sőt, agybamászó. Dünnyögjük, hogy millió-millió-millió rózsaszál, fütyörésszük, hogy most múlik pontosan, zümmögjük, hogy szeretlek is, meg nem is, dudorásszuk, hogy olyan szép a lángja, üvöltjük, hogy elhagyom a várost, suttogjuk, hogy már megint izzad a tenyerem. Ha akarjuk, ha nem. És a slágerhez érzelmek tapadnak, emlékek. Ez ment akkor, tudod, azon a mólón... Ezt hallgattuk egy pohár bor mellett... Mikor szegény édesanyám... Szülés után a szülőszobán... Amikor megláttam őt az utcaforgatagban... Amikor tüntettünk... Amikor a győzelmet ünnepeltük... Amikor sírtunk, mert kikaptunk...

Apám kakasa című nagysikerű könyvében két kitűnő költőnk, Lackfi János és Vörös István újrahangszerelte a gyerekkorunkból ismerős verseket. Most pedig felcsavarták a szöveget, vagyis énekelhető formában átírták azokat a slágereket, amelyek ismerősen csengnek minden magyar fülnek.               

Terjedelem: 266 oldal

Ára: 4490 Ft

Tervezett megjelenés: 2016. 11. 24.

 

Solymári Dániel – Pallós Tamás: Ferenc pápa útján

21. századi beszélgetések

Egy szerény életvitelű jezsuita lépett a nyilvánosság elé 2013-ban. Bergoglio, az egykori Buenos Aires-i érsek ma Ferenc pápaként szól a tömegekhez. Hangja szelíd, de egyben határozott. Együttérez és irányt mutat: legyen szó társadalmi egyenlőtlenségről, menekültpolitikáról, vallási konfliktusokról. Kijelentéseire az egész világ odafigyel. Köztük az a tizenkét közéleti személyiség, aki tizenkét fejezetben, tizenkét nézőpontból közelíti meg a „reformok pápájának” gondolatait.

A könyvben megszólalnak: Bagdy Emőke, Beer Miklós, Fabiny Tamás, Farkas Beáta, Haranghy Csaba, Heller Ágnes, Köves Slomó, Kozma Imre, Oláh Jolán, Tulassay Tivadar, Várszegi Asztrik, Vizi E. Szilveszter

A kötet az első, magyar szerzők által készített teológiai-közéleti könyv Ferenc pápáról, amely a szentatya 80. születésnapjára jelenik meg.           

Terjedelem: 240 oldal

Ára: 3990 Ft

Tervezett megjelenés: 2016. 11. 20.

 

Forrás: Athenaeum Kiadó