Főkép

Szerelem hatvanon túl, Kleopátra testvéreinek története, egy romantikus krimi és két hátborzongatóan izgalmas thriller is szerepel az Európa Könyvkiadó nyári kínálatában.

 

Mi vár hatvanon túl egy valaha híres fényképészre, akire a fia még, a szülei pedig már rászorulnak, a férje pedig elhagyta? Anna Quindlen Morzsás csendélet című regénye bebizonyítja, hogy mindig van újabb esély. A főszereplő Rebecca hatvanévesen hagyja ott New Yorkot, hogy vidékre költözve megpróbálja rendezni anyagi gondjait. A kisváros kedvesen, de némi gyanakvással fogadja a hírességet, akinek végül új életre kap fotós karrierje, és egy vonzó férfival is megismerkedik… Quindlen felejthetetlen regénye az élet hétköznapi csodáiról Sipos Katalin fordításában jelent meg.

 

 

 

 

 

Az ókori Egyiptomba repíti vissza olvasóit Emily Holleman Kleopátra árnyai című regénye, amelynek lapjain Alexandria élete elevenedik meg a palotától a külvárosokig, a fáraó világától az utcagyerekekéig. Amikor a forrongó Egyiptomból Ptolemaiosz Rómába szökik, legidősebb lánya, Bereniké azonnal megragadja a hatalmat. Ptolemaiosz legkisebb lánya, Arszinoé pedig az életben maradásért küzd: egyedül próbál orgyilkosok és kétes hűségű szolgák között lavírozni, miközben éjjelente rémálmokat lát, amelyek nappal valóra válnak. A Kleopátra nővéréről és húgáról szóló regény Dranka Anita fordításában jelent meg.

 

 

 

 

 

Jayne Ann Krentz ezúttal sem okoz csalódást rajongóinak; Nem bízhatsz senkiben című regénye egyszerre romantikus történet és izgalmas krimi. Grace Elland korábban sehol sem tudott megállapodni, most azonban sikeres karriernek néz elébe. Mindennek vége szakad azonban, amikor holtan találja főnökét, és gyanúsítottá válik. Grace visszavonul a szülővárosába, hogy erőt gyűjtsön, de egy vakrandi végképp kibillenti törékeny lelki egyensúlyából. Ráadásul nyilvánvalóvá válik, hogy valaki követi… A világhírű Krentz regénye – Palkó Katalin fordításában – júniusban jelenik meg.

 

 

 

 

 

A. J. Rich Aki a tenyeredből eszik című regényének főhőse, Morgan tökéletesen elégedett az életével: hamarosan befejezi tanulmányait, barátja, Bennett pedig megkérte a kezét. Egy nap azonban arra ér haza, hogy Bennett halott; valószínűleg három kutyájuk felelős a vérengzésért. Amikor azonban Morgan értesíteni próbálja barátja szüleit fiuk szörnyű haláláról, kiderül, hogy Bennett nem az volt, akinek mondta magát. Ráadásul jelentkezik egy nő is, aki Bennett másik menyasszonyának mondja magát, innentől pedig Morgan versenyt fut az idővel. A letehetetlen thriller Dudik Annamária Éva fordításában jelent meg.

 

 

 

 

 

Rendhagyó szerkezetével tűnik ki a thrillerek sorából T. R. Richmond Ami maradt című regénye, amelynek cselekménye e-maileken, tweeteken, sms-eken, blogbejegyzéseken keresztül bontakozik ki. A huszonöt éves Alice Salmont holtan találják egy folyóban. Dr. Jeremy Cooke professzor egyre inkább az eset megszállottjává válik: minden idejét annak szenteli, hogy a legapróbb részleteket is összegyűjtve létrehozza Alice életének archívumát. Amikor a rendőrök kezdenek felhagyni a nyomozással, Cooke professzor olyan bizonyítékot szerez, ami megoldhatja a fiatal lány halálának rejtélyét. A „digitális nyomozás” eredménye június végén jelenik meg, Varga Zsuzsanna fordításában.

 

 

 

 

 

 

Forrás: Európa Könyvkiadó