Főkép

Matuscsák Tamás: Rejtő Jenő elveszett naplója

Matuscsák Tamás Rejtőnek a „péhovárdi” sokszínűségét, megfoghatatlanságát mutatja meg egyedi módon, napló formájában, egyes szám első személyben örökítve meg e rejtélyes élet legfontosabb pillanatait.

Garantáltan az eddigi legjobb Rejtő életrajzi regényt tartja kezében az olvasó, mert bármilyen meglepő is, de egyik legnépszerűbb írónkról mind ez idáig nem született még ilyesfajta biográfia, legfeljebb jobb-rosszabb élettöredékek.

Terjedelem: 544 oldal

Ár: 3990 Ft

 

 

 

 

 

Passuth Krisztina–Petőcz György: Ki a katakombából

A kötetben szerepeltetett írások az eddigi szemléleten túllépve, összefüggések és párhuzamok szövetébe ágyazzák Vajda munkásságát. Újra rátekintenek a művekre, és előszedik az ismertnek vélt dokumentumokat – egyfajta „perújrafelvétel” kezdetét követheti az olvasó. A kötet célja nem egy véglegesnek szánt álláspont kialakítása, hanem a Vajda-dosszié újranyitása.
Terjedelem: 200 oldal

Ár: 2800 Ft

 

 

 

 

 

 

 

Bodrogi László–Szale László: Visszaszököttek

Szigetújfalu egy a sok magyar falu között, s egy a magyarországi sváb települések között is. Különlegességei nincsenek. Ha vannak, inkább a régi korokból.1946-ban azonban történt ott valami. Szigetújfaluból kényszerűen kitelepített svábok egy része visszaszökött Magyarországra. A hallgatag újfalusi öregek nagyon szűkszavúan beszélnek a saját múltjukról, annak is egy sosem feledhető szakaszáról és annak meghökkentő-szép folyományáról, a kényszerű visszaszökésekről.

Terjedelem: 256 oldal

Ár: 2990 Ft

 

 

 

 

Szunyogh Szabolcs: Bringaút a Holdra

A biciklitúrák kedvelőit megszólító, szépirodalmi igénnyel megírt történet egy szenvedélyes bringázó emlékeit adja vissza – sok humorral, néha tanulsággal is. „Bringázás közben az ember megváltozik, buddhistább lesz, szemlélődőbb. Ülök egy kövön a bringa mellett, rágcsálom a szendvicsemet, és nézem, ahogy  az emberek babakocsit tolnak, tornáznak, görkoriznak, fára másznak és kacsákat kerülgetnek, és ez örömmel tölt el.”

Terjedelem: 128 oldal

Ár: 2400 Ft

 

 

 

 

 

 

Gyömbér Noémi–Kovács Krisztina–Ruzits Éva: Gyereklélek sportcipőben – Fiatalkori és utánpótlás sportpszichológia mindenkinek

„Hagyjuk békén a gyerekeket! A legfontosabb dolog fiatalkorban az, hogy mindenki szeretettel menjen le edzésre. Élvezzék a sportot, próbálják megkeresni az a sportágat, ahova szívesen járnak, és szeretik azt, amit csinálnak, mert kényszerből nem lehet sportolni.” (Cseh László)

A rendkívül sikeres Fejben dől el – sportpszichológia mindenkinek szerzői a fiatal és utánpótlás-korosztálynak, illetve az őket nevelő szülőknek és edzőknek állították össze újabb könyvüket. A kötettel együtt jelenik meg a Gyereklélek sportcipőben – mentális napló sportoló fiataloknak.

Terjedelem: 376 oldal

Ár: 3900 Ft

 

 

Forrás: Noran Libro Kiadó