Főkép

A Naphegy Kiadót 2006-ban azzal a szándékkal indították alapítói, Szigethy Katalin és Horváth Gyula, hogy különleges mesekönyveivel az igényes szülők, és a világra nyitott, kíváncsi gyerekek könyvkiadója legyen. Kezdetben főként olyan, külföldön már sikeres sorozatokat jelentettek meg, amelyek azóta is népszerűek: a Művészi mesekönyvek sorozat, a Csiki-csuki képeskönyvek, a Pauli-sorozat, vagy a Böngésző, immár öt résszel és egy módszertani kötettel. Az elmúlt években egyre nagyobb szerepet kaptak a hazai, tehetséges írók és illusztrátorok. Most már a nagyobb, óvodás-, iskoláskorú gyerekekre is gondolnak: nekik szóló könyveikben az igényes kivitel és az értékközpontúság mellett a képi és nyelvi játékosságra, a szellemi kalandokra helyezik a hangsúlyt.

 

 

Mészöly Ágnes: Ez egy ilyen nap

Oldalszám: 128

Ára: 2600 Ft

 

Reggel felkelnek, iskolába mennek, délután hazamennek, játszanak a gépen, este lefekszenek. Azt gondolnánk, minden tízéves gyerekkel pontosan ugyanazok a dolgok történnek minden nap. Csakhogy ebben a könyvben tizenkét olyan gyerek meséli el egy napját, akik különben sosem találkoznának.

Van, aki egy tanyán, lovak között él, és van, aki egy város lakótelepén. Van, aki saját medencében úszkál, van, akinél nincs villany.

Mészöly Ágnes értő, cseppet sem kioktató, érzékenyítő gyerekkönyve valós szereplőkkel tíz éven felülieknek, Paulovkin Boglárka vagány illusztrációival. A könyvet az UNICEF Szívünk rajta programjába ajánlották, az előszót Gyurkó Szilvia gyermekjogász írta.

 

 

 

 

 

Kertész Edina: Dodó nyomozó és az idomított cápa

Oldalszám: 160

Ára: 2490 Ft

 

Szörnyű Lőrinc megint kiforralt valamit, és csak a tízéves feltaláló-zseni, meg persze Dodó nyomozó állíthatja meg. Turbómolekuláris propeller, gyerekrablás, idomított cápa: minden együtt van ahhoz, hogy az olvasók remekül szórakozzanak, a végén pedig megtudják, hogyan lehet krumpliból elemet készíteni. László Zsuzsi illusztrációival.

 

 

 

 

Molnár Rita Krisztina: Kréta-rajz

Oldalszám: 240

Ára: 3400 Ft

 

A Naphegy jelentette meg a szerző első, nagysikerű meseregényét, a Maléna kertjét. Az igényes, kifinomult, képekben és jelképekben bővelkedő történet a Kréta-rajzban folytatódik, és ismételten magával sodorja gyermek és felnőtt olvasóját. Simonyi Cecília nagy részletgazdagsággal kidolgozott illusztrációi különleges harmóniában élnek a szöveggel, és nagyon sokat adnak hozzá ahhoz a hangulathoz, melyben örömmel elmerülhet az olvasó.